Angielskie panny - doszczurzenie

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Zyzia

Re: Angielskie panny - Niunia, Pixie i Luna

Post autor: Zyzia »

"Nasz zwierzyniec" znowu sie powiekszyl. Trafil do nas malutki kotek - Iskierka. Przychodzil do michy w ogrodku, a ze ciekawski jest to i do salonu zajrzal raz i drugi. Ktoregos razu wzielismy go do srodka, zeby troszke oswoic. Co on nam wtedy zmajstrowal. Biegal, skakal, miauczal jakby go zywcem ze skory obdzierali. Burdel zrobil nie z tej ziemi. Wytrzymalismy minute i musielismy go wypuscic. Teraz juz na tyle sie oswoil, ze spi w sypialni, dzieli miske z Albertem i dzielnie poluje na papuzki.

Albert:
Obrazek

Iskierka:
Obrazek

W chwili obecnej mamy - 3 koty (Iskierka, Albert i Alfons), 2 papuzki (Funia i Lucky), 3 szczury.

Niestety 20 mlodych rybek nie przezylo "ataku rosliny". Glonojad obgryzl liscie roslinki, ktora puscila jakies swinstwo i wszystkie rybki padly w ciagu godziny. Tak sie dzieje jak ktos nie ma pojecia co robi i najpierw nie poczyta. A podobno wlasciciel owego akwarium mial rybki cale zycie. Teraz zrezygnowal z akwarium.
Angielskie panny - Niunia, Pixie, Luna, Dixie i Freya.
Kiedyś używano znaków interpunkcyjnych, teraz od tego są emoty.
Awatar użytkownika
Zyzia

I przyszedl taki czas, ze chce wiecej ogonkow. Klatka pomiescilaby jeszcze dwie panienki. Ale... Patryk nie chce. Twierdzi, ze jak bedziemy na swoim to bede mogla miec wiecej, ale dopoki wynajmujemy pokoj to trzy nam wystarcza. A na swoim bedziemy za jakies poltora roku. Na pewno po slubie, mozliwe ze ciut wczesniej. A tyle jest pieknosci do adopcji. Ci mezczyzni...
Awatar użytkownika
Zyzia

Jak bylam mlodsza i mieszkalam z rodzicami zawsze powtarzali: "Jak bedziesz na swoim to bedziesz miala tyle zwierzat ile chcesz." Jakze sie mylili. Teraz jestem dorosla, nie mieszkam z nimi, a ciagle nie moge miec tyle ogonow ile chce, bo musze sie liczyc ze zdaniem innej osoby. Chyba latwiej by mi bylo przekonac rodzicow niz Patryka.
sssouzie
Kontakt:

Post autor: sssouzie »

cierpliwości!
wystarszy podpytać kilku kobiet na owym forum jak przekonywały mężów własnych ;D

kuoty są niesamowicie piękne
ale urzekł mnie Albert, widać po nim arystokratyczną lordowską krew angielską ::) :-*

pozdrowienia ślemy i prosimy o więcej zdjęć!
Albertem proszę się podzielić ze mną...chociażby w formie zdjęciowej..

i powodzenia życzę w przekonywaniu pewnego mężczyzny co do pewnych planów 8)
...czyż nie dobija się koni...?
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

sssouzie pisze:wystarszy podpytać kilku kobiet na owym forum jak przekonywały mężów własnych ;D
ja nie mam meza ale z chlopakiem zawsze ide na kompromis. mowie np
"Kochanie kiedy bedziemy mieli dziecko"? (on narazie nie chce ja tez nie ale slucham jego argumentow i mowie wiesz co masz racje, ja narazie wole miec szczury bo wiesz widzialam takie kluchy do adopcji... ) i kluchy sa w domu ;D
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Rhenata

Post autor: Rhenata »

no tosiakks ale masz metodę fajna :D hmm....albo zrobimy sobie dzidzie albo przygarnę dwa szczury..trzy ..no dobra siedem! większość facetów od reki zgadza sie na szczury ;)

Zyzia, my tez nie jesteśmy na swoim i kto wie kiedy będziemy, wynajmujemy pokój w którym mieścimy sie z klatka wielkości szafy :) i jakoś leci, wprawdzie czasami leci tez łacina jak się potykamy w tej ciasnej przestrzeni o rożne przedmioty i sukcesywnie wynoszę wszystko na strych..ale jest ok ;) tez dacie rade

zazdroszczę kotków, ja mam alergie niestety :(
My little girls I don't belive since I reached the age of reason why I don't belive
Obrazek
Awatar użytkownika
Zyzia

Jeszcze troche zdjec.

Albert:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Iskra:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Razem:
ObrazekObrazek

Funia (zolta) i Lucky (niebieska):
ObrazekObrazekObrazek

I moja kochana Pixie:
ObrazekObrazek
tosiakks pisze: ja nie mam meza ale z chlopakiem zawsze ide na kompromis. mowie np
"Kochanie kiedy bedziemy mieli dziecko"? (on narazie nie chce ja tez nie ale slucham jego argumentow i mowie wiesz co masz racje, ja narazie wole miec szczury bo wiesz widzialam takie kluchy do adopcji... ) i kluchy sa w domu ;D
Rhenata pisze:albo zrobimy sobie dzidzie albo przygarnę dwa szczury..trzy ..no dobra siedem! większość facetów od reki zgadza sie na szczury ;)
U nas nie przejdzie bo oboje chcemy dzidzie, ale po slubie. :D I pewnie predzej na dziecko sie zgodzi, niz na kolejne ogony.
Rhenata pisze:my tez nie jesteśmy na swoim i kto wie kiedy będziemy, wynajmujemy pokój w którym mieścimy sie z klatka wielkości szafy
Rhenata pisze:sukcesywnie wynoszę wszystko na strych
My mielismy w niedalekiej przyszlosci wynajac dom, bo pokoj to juz za malo. Graty upycham do sciany wnekowej, ale i ona nie jest bez dna. Niestety plany wynajmu sie zmienily, i po slubie chcemy wziac kredyt i kupic wlasny dom. A do tego czasu zostajemy na pokoju bo to taniej, a kasa bedzie potrzebna na remont.

I wlasnie przez ten slub tak to sie wszystko odwleka. Bo teraz cokolwiek chce to odpowiedz mojego Patryka brzmi "Po slubie" albo "Jak bedziemy na swoim". Jeszcze kiedys to moglam sie wyklocac, bo to przeciez taka daleka i nieznana przyszlosc. A teraz klops bo data juz znana. I nie zostaje mi nic innego jak tylko czekac, ja cierpliwa jestem i jeszcze bede miala upragnione DUZE stadko. :) A po kazdej takiej obietnicy dopisuje ja do mojej listy, i po slubie pokaze ja Patrykowi, i niech sprobuje ich nie spelnic. :P
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
Zyzia

Nie wierze, jestem w szoku...

Patryk siedzi w pracy i gadamy sobie na gg, wklejam mu linki z adopcjami, takie sliczne male kluchy i jak zwykle jakies glupie komentarze, ze one takie slodkie a on ich nie chce. Padl kolejny argument, ze wlasciciele domu moga sie nie zgodzic na wiecej szczurow. Wiec przekonuje, ze oni tez kochaja zwierzeta, ze szczury poza nasz pokoj nie wychodza, ze oni zajmuja sie nimi tylko jak wyjezdzamy wiec prawie nigdy i ze na pewno sie zgodza.

I wiecie co... Szukamy ogonkow do adopcji. :D :D :D :D Patryk chce zeby byly gdzies z okolic Leeds, ale Go przekonam, ze transport sie znajdzie. Bo juz sobie upatrzylam takie slicznosci w Manchesterze.

Byle tylko Roman i Mariola sie zgodzili, zeby sie zgodzili, zeby sie zgodzili. I zeby Patrykowi sie nie odwidzialo.
Awatar użytkownika
Zyzia

Zapomnialam dodac.

Obrazek

Jak dobrze pojdzie to dwie przyjada do mnie - ruda i agutkowa. Jakbym mogla to bym wziela je wszystkie. ;)

Dzis wieczorem rozmowa z wlascicielami domu, a od jutra rozmowa z Manchesterem i szukanie transportu. Ja sie chyba jeszcze nie obudzilam i to jest tylko piekny sen. Ale nie chce sie budzic. :D
Awatar użytkownika
Zyzia

Zapowiadalo sie tak pieknie... Patryk sie zgodzil, na adopcje ogonkow. Znalazlam maluszki niedaleko, wiec nawet z transportem nie byloby problemu. Wybralam dwie slodkie dziewuszki, znalazlam dla nich imiona i... MAM ZA MALA KLATKE.

Moja klatka 80x50x80 wedlug kalkulatora jest na 5 ogonkow. Niestety wedlug ludzi z Fancy Rats jest maksymalnie na 3 samiczki lub 2 samcow. I nikt mi nie odda kolejnych ogonkow do adopcji, tym bardziej kupno od hodowcy nie wchodzi w gre. Ich zdaniem klatka dla 5 dziewczyn to minimum Ferplast Furet XL. CHORE!!!!

Jedyna opcja w tej chwili jest przegladanie gumtree i ogloszen drobnych, moze tam ktos bedzie chcial oddac ogonki.
merch

Post autor: merch »

cos nie zczajam z ta twoja klatka tu cytat z omowien klatki autor Estelle S>

Ferplast Jenny

Size: 80cm x 50cm x 80cm

The Jenny cage is either one you love or you hate. It is suitable for 4-6 rats. It is a lovely big cage and comes with lovely shelves that are easy to remove for cleaning. The top access door is great, but the front and back side access doors are tiny and of limited use apart from maybe slipping food into the cage. The cage has uncoated bars which makes it harder to clean and keep clean.
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Awatar użytkownika
Zyzia

A taka odpowiedz dostalam po probie adopcji:
To be honest, as far as cage sizes go I prefer to usually put less rats in a cage than the calculator recommends. 5 young girls in that cage would be too many in my opinion. Your rats are obviously very well cared for and very loved, but I do think that 5 rats is too many for that cage.
A tu kilka opinii z Fancy Rats o klatce tej wielkosci:
this cage is a great size and houses between 2 and 4 rats very comfortably
I now have a Furet Tower for my 7, but still have the Jenny as my spare/hospital/iso cage.
The cage is currently housing 6 bucks - 4 of whom are verrrrry tiny babies, and they'll all be moved into a bigger home as soon as the young ones are big enough to go in a cage with slightly bigger bar spacing. I'd say it could hold 3 adult bucks comfortably
Dopoki nie zmienie klatki na wieksza nie mam mozliwosci adoptowania szcurow.
merch

Post autor: merch »

moze dokup mary , i powieksz klatke gora?
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Awatar użytkownika
Zyzia

Na razie nie bede nic z klatka kombinowac. Za jakis czas (rok, poltora) zamierzam kupic towera, explorera lub cos podobnego. Do tego czasu moze znajde osobe oddajaca szczury, dla ktorej rozmiar mojej klatki jest w porzadku dla 5 samic.

Denerwuje mnie, ze sa takie rozbieznosci miedzy UK i Polska. Tutaj moja klatka jest polecana jako klatka startowa dla 2-3 szczurow. Mniejsze wogole nie sa brane pod uwage. No ale Anglicy ciagle sa dla mnie dziwni. ;P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”