Moje małe, pierzaste potwory

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Faelivrin

Moje ma?e, pierzaste potwory

Post autor: Faelivrin »

Oto moje papużki! Zielony to Żakuś, niebieska - Lucynka... Nie wiem, skąd jej się wzięło to imię, moja mama koniecznie chciała, żeby to była właśnie Lucyna...Żakimo, Jackimo - od jaskółki z Disneyowskiej Calineczki, też pomysł mamy, która do dzisiaj uwielbia tą bajkę...

Wielka, zakochana para mieszkająca w moim pokoju :hihi:

Obrazek
Fatty

Post autor: Fatty »

Lucyna aż promieniuje subtelnym,kobiecym pieknem ;)
I jakże ja lubię odgłosy pogaduch papuzek ;)
Panowie szczurowie: Ikon & Fabio <3

Dzięki długoletniej wprawie, sama siebie trawię (:
Faelivrin

Fatty, szczególnie o piątej nad ranem, gdy słoneczko wschodzi, a one są głodne... :sciana2:
Albo gdy się uczysz...
Słuchasz radia...
Drzemiesz... :hihi:

A, tak, Lucynka to prawdziwa kobieta (chociaż Żaki jest delikatniejszy i subtelniejszy, bo jak Lucynka gruchnie swoim brzuszkiem w karmniczek, gdy do niego zlatuje... :hyhy: )
Awatar użytkownika
cucumberek

Post autor: cucumberek »

śliczne :) czasem chciałabym mieć papużki :) takie kolorowe, od razu humor musi się poprawiać, jak za oknem szaroburo a tu takie kolorki ;)
Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś (Antoine de-Saint Exupery)
Fatty

Post autor: Fatty »

[quote="Faelivrin"]Fatty, szczególnie o piątej nad ranem, gdy słoneczko wschodzi, a one są głodne...
Albo gdy się uczysz...
Słuchasz radia...
Drzemiesz... [/quote]
..a szczególnie gdy ma się zły dzień i gdy boli głowa :P oj znam to znam :lol: tyle,ze u mnie takie urozmaicenie dzwiękowe nadają kanarki ;) Czasami od tego wibrujacego śpiewu chcą mi bębenki w uszach popękać ;) co,jak co,ale ptaki swój urok mają :)
Panowie szczurowie: Ikon & Fabio <3

Dzięki długoletniej wprawie, sama siebie trawię (:
Nisia

Post autor: Nisia »

[quote="Faelivrin"]Fatty, szczególnie o piątej nad ranem, gdy słoneczko wschodzi, a one są głodne... [/quote]
A ja miałam kulturalną papużkę. Imieniem Papużka - sama się tak nazwała, było to jedyne słowo, które potrafiła wygwizdać. Sprawdzała z rana, czy spimy i jesli spałyśmy siedziała cicho. Jak tylko wstałyśmy zaczynały się trele.
Faelivrin

Moje od razu ćwierkają, gdy jest głośno, chodzi odkurzacz lub mikser... :hyhy: Myslą, że to coś, z czym można pogadać... A teraz nieśmiało ćwierkały do Tosi (mojej szczurci), żeby się z nią przywitać...

U mnie to tylko Lucyna jest niekulturalna. Drze swój dziób prawie cały czas. Żakuś jest delikatny i wyrafinowany, wie, kiedy śpimy, a kiedy można sobie pozwolić na trele...
Wiktoria
Kontakt:

Post autor: Wiktoria »

Moje papużki były raczej kulturalne. Jak było cichi i spaliśmy, cichutko siedziały... A jak ktoś się obudził to odrazu trele. Bo oczywiście cały dom sie pobudził!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”