[quote="limba81"]
Kora, podstawa to teren neutralny i najlepiej po kolei.
Najstarszego na koncu (tego co ma miec 1-1,5 roku) mozliwe ze bedzie musial sobie przypomniec ze istieja inne szczury na swiecie poza nim.
Zapraszam do tematy przyklejonego o laczeniu.
[quote="Kora"]I teraz tak, młody jest na etapie "zacieśniania" przyjaźni z dużym,[/quote]
a jak im idzie to zaciesnianie ?

[/quote]
Przeczytałam o łączeniu już wcześniej

skorzystałam z okazji że taki temat jest jaki mnie interesuje
Łączenie było proste ,mały 2mc przez dwa dni obwąchiwał się przez klatkę z nowym rocznym szczuraskiem a później na łóżku i na końcu nawet nie wiem jak i kiedy wylądowały razem u małego w jego klatce( wcale nie umytej bo nie wiedziałam że tak się stanie

)
Poszło super, teraz się kochają na maksa i żyć nie mogą bez siebie :zakochany:

a mały przeniósł sie do klatki dużego

.
Ale ja mam problem jak z tym nowym ogonem(który będzie najstarszy) połączyć już poznane szczuraski :drap:
Chodzi mi o to, że Korek i Łatek znają się, ale dość krótko (tydzień) i teraz ma przyjść nowy towarzysz i to najstarszy.
1.Czy Łatek(roczny) nie będzie o Korka(2,5 m-c) zazdrosny jak zacznę nowego (1,5rocznego) z Korkiem poznawać?
2.Czy Łatek przypadkiem nie będzie bronił Korka jak nowy by chciał go zdominować a ten nie za bardzo to lubi i zacząłby piszczeć?
3.No i w jakiej kolejności łączyć, a może wszystkie na raz?
Ufff ale tych pytań, po prostu mam obawy a poważnie nie mam zielonego pojęcia i jeszcze tak bardzo szczurzej natury nie znam :sad3: .
Na pewno z parę dni będą się przez klatkę poznawać bo jak mi uświadomiłaś
limba81 to ten najstarszy pewnie już zapomniał o istnieniu innych szczurasów :?
Ps: nie mam terenu neutralnego, wanny też nie posiadam :jezor2:, chyba skorzystam ze stołu