[ZATRUCIE] - siarka od zapalki

Wszystko inne, czego nie można zakwalifikować do żadnego z podanych działów. Na przykład: kilka objawów, dotyczących ogółu zachowań chorobowych, czy niewydolność kilku organów, obejmujących zarówno wewnętrzne, jak i zewnętrzne.
To jest dobry dział, jeśli nie wiesz gdzie możesz umieścić swój post - by najlepiej pasował.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Lindeloth

[ZATRUCIE] - siarka od zapalki

Post autor: Lindeloth »

Mam mały problem.... moja Linka zeżarła przed chwilą siarke od zapałki czy może się jej coś stać boje się...
Awatar użytkownika
Ania
Kontakt:

zatrucie siarka od zapalki

Post autor: Ania »

Dużo tej siarki? Jak jedna zapałka to się nie martw.
¡oɹƃǝןן∀ ɐu ʎɹnʇɐıʍɐןʞ ǝıdnʞ ǝıu ʎpƃıu znſ
Lindeloth

[quote="Ania"]Dużo tej siarki? Jak jedna zapałka to się nie martw.[/quote]

No naszczęscię tylko jedna zapałka....

Uff kamień z serca, bo sie przestraszyłam....
Zoltar

Post autor: Zoltar »

Ja bym podał na wszelki wypadek węgiel aktywny. Jak nie pomoże to nie zaszkodzi. Ewentualnie po paru godzinach od podania węgla jeszcze urosan do picia.
To wszystko tak na wszelki wypadek, nie sa to zadne leki, ktróre podane jednorazowo zaszkodzą.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn gru 04, 2006 2:06 pm przez Zoltar, łącznie zmieniany 1 raz.
Lindeloth

[quote="Zoltar"]Ja bym podał na wszelki wypadek węgiel aktywny. Jak nie pomoże to nie zaszkodzi. Ewentualnie po paru godzinach od podania węgla jeszcze urosan do picia.
To wszystko tak na wszelki wypadek, nie sa to zadne leki, ktróre podane jednorazowo zaszkodzą.

Pozdrawiam[/quote]

Dzieki wielkie.... zaraz go zdobęde i dam mojej wszystko żrącej smarkuli :)
Zoltar

Post autor: Zoltar »

W zapałkach jest fosfór, siarki tam prawie nie ma. Po urosanie będzie sikał więcej. Podaje się tak jak dlaludzi, tylko dwukrotnie bardziej rozcieńczony. Wegiel trzeba podać jak najszybciej. Urosan dopiero jak troche potrawi, żeby przeczyścić nerki.

Pozdrawiam
Mona

Odp: zatrucie siarka od zapalki

Post autor: Mona »

Witam, mam mały problem ze szczurcią, Od jakihś 3 godzin jest osowiała, a teraz co mniej wiecej 5-10s się napina: tak cofa łepek i uszka i robi taki mały "koci grzbiet" (jakby się wypróżnić niemogła). W mojej klatce urzywam takiego drucika powleczonego plastykiem do wiązania roślin i one często to obgryzały czy jeśli połkneła kawałek to mogło to spowodować jakieś zatrucie? Jak ją wyjmowałam to miała lekko zielonkawą ślinę i tylko drucik jest zielony, w karmie nie ma nic takiego. Teraz gdy siedzi na kolanah jest dość aktywna, weszy i rozglada się.
xxx

Odp: zatrucie siarka od zapalki

Post autor: xxx »

dawny temat ale jak jeszcze jakis problem z kupka daj jej kleik z siemienia lnianego,przepis na opakowaniu troszke zmodyfikuj o wiecej siemienia na proporcje wody,mozesz dodac troszke soku z buraka(zetrzyj na tarce i wycisnij przez jakas czysta szmatke kilka kropel)jedno i drugie dziala rozwalniajaco,siemie lniane dodatkowo lagodzi podraznienia ukl.  pokarmowego
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne / ogół objawów”