Kefir

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

Awatar użytkownika
Tweetka
Kontakt:

Kefir

Post autor: Tweetka »

Przeszukałam całe forum i znalazłam tylko wzmiankę o maślance. Jeśli jednak czegoś nie dopatrzyłam, z góry przepraszam :).
A jak będzie z kefirem ? Że dużo nie wolno, to się domyślam :). Chodzi mi o kefirek z takimi "kluchami", hehe - bo często taki jadam.
Acha, i jeszcze coś - kluski śląskie ? :) (Też niczego o kluskach nie znalazłam, chyba, że źle szukam... )
Wybaczcie mi na wstępie moje pytania, ale powtarzam - doświadczona nie jestem. :)
Dziękuję z góry za odpowiedzi i pozdrawiam Wszystkich.
Antuś ['] ;( , Stefuś ['] ;( , Dzikuś ['] Ortie ['] ;( :* Lucuś, Irysek, Imbirek, Edzio, Po, Zuzu :*
Awatar użytkownika
limba

A kefirek ?

Post autor: limba »

Kefirek na pewno tak. Oczywiscie nie za duzo.
Co do kluch, to sa tuczace ale jako smakolyk raz na jakis czas po kawaleczku i nie smazone, tez tak.
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
alusia

A kefirek ?

Post autor: alusia »

Moj ogonek bardzo lubi kefir i jak go dostaje do odrazo jest pusta miseczka, kefir jest zdrowy i mozna go im podawac. Oczywiscie nie za duzo :D hmm..ale co do klusek to nie jestem przekonana bo kto wie co maga tam dodac, czlowiekowi moze nie szkodzic al szczurkowi....
Szczur tak samo jak pies, potrafi odwdzieczyc sie za milosc do niego:*
Awatar użytkownika
Tweetka
Kontakt:

A kefirek ?

Post autor: Tweetka »

Dziękuję Wam, Kobietki ;) :*
Antuś ['] ;( , Stefuś ['] ;( , Dzikuś ['] Ortie ['] ;( :* Lucuś, Irysek, Imbirek, Edzio, Po, Zuzu :*
Lazanka

A kefirek ?

Post autor: Lazanka »

[quote="alusia"]ale co do klusek to nie jestem przekonana bo kto wie co maga tam dodac, [/quote]

Ten kto robi - "kupne" kluski slaskie to w ogole profanacja jest :)
-=Lazanka=-
szninkiel

A kefirek ?

Post autor: szninkiel »

Widzialam ostatnio w sklepie takie kluseczki - cale plywaly w tluszczu! Fuj! Cos takiego na pewno nikomu nie wyszloby na dobre, ani szczurkowi, ani wlascicielowi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Główne”