zle (glosno) oddycha
Moderator: Junior Moderator
-
zle (glosno) oddycha
od kilku dni mam problem ze szczurkiem, ma dwa lata, od jakiegos tygodnia malo je i malo pije, a dwa dni temu zauwazylam ze od gardla do podbrzusza zrobilo mu sie takie zgrubienie/fałdka? poza tym bardzo glosno oddycha, lapiac przy tym powietrze pyszczkiem oraz ma zaczerwiniony nosek
czy wiecie moze co to moze byc?
pozdrawiam
czy wiecie moze co to moze byc?
pozdrawiam
RE: zle (glosno) oddycha
martusiass.. od tygodnia szczuras jest chory i jeszcze nie bylas z nim u weterynarza?
Szczur ma jak widac duze dusznosci ktore moga byc spowodowane zapaleniem dolnych drog oddechowych, klopotami z sercem, nowotworem. We wszystkich przypadkach nie leczone moze bardzo szybko skonczyc sie tragicznie.
Jak najszybciej szczurek powinien byc zbadany przez weterynarza znajacego sie na gryzoniach. W dziale ponizej jest spis polecanych wetow, moze znajdziesz polecanego ze swojego miasta.
Szczur ma jak widac duze dusznosci ktore moga byc spowodowane zapaleniem dolnych drog oddechowych, klopotami z sercem, nowotworem. We wszystkich przypadkach nie leczone moze bardzo szybko skonczyc sie tragicznie.
Jak najszybciej szczurek powinien byc zbadany przez weterynarza znajacego sie na gryzoniach. W dziale ponizej jest spis polecanych wetow, moze znajdziesz polecanego ze swojego miasta.
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
martusiass, nie ma o czym dyskutować. Szczurek już dzisiaj (w niedzielę) musi iść do weterynarza. Wyraźnie jego stan szybko się pogarsza, każda godzina jest dla niego cierpieniem. Mały musi być jak najszybciej leczony.
Znalazłaś jakiegoś weta? Co ze szczurkiem?
"Czymże jest człowiek bez zwierząt? Gdyby odeszły wszystkie zwierzęta, odszedłby człowiek z wielkiej samotności ducha." Wódz Indian Seattle
"Dobrocią i najsroższe zwierzę ugłaszczesz."
Groszek [*]
"Dobrocią i najsroższe zwierzę ugłaszczesz."
Groszek [*]
-
Mlotek dzisiaj czuje sie lepiej byl w lupusie na ostrogorskiej w sosnowcu Ma cos w stylu ostrego zapalenia pluc ale niewykluczony jest tez nowotwor :-( Jutro czeka nas kolejna wizyta u pani weterynarz Dziekujemy za wsparcie 

A możesz podac co zastosowano Pytam z czystej ciekawości, bo ciągle walczymy z zapaleniami płuc i warto porównywac sposoby leczenia.
mam pytanko: czy na ostrogórskiej jest dobry wet? bo mam dylemat do którego isć, najprawdopodobniej ide na ul. sportową 2? chyba tak
był tyam ktos kiedyś ze szczurkiem(oczywiście chodzi mi o Sosnowiec:P)
był tyam ktos kiedyś ze szczurkiem(oczywiście chodzi mi o Sosnowiec:P)
od 07.03.2008 Mgiełka 
od 20.12.2008 Iris:)
za TM:Pixi ['] (14.01.2007-17.11.2008) ;(

od 20.12.2008 Iris:)
za TM:Pixi ['] (14.01.2007-17.11.2008) ;(
-
Mlotak dostal Baynl Dexefart Furosznice i Coubiurt i widze znaczna poprawe dzisiaj jest bardzo oslabiony ale duzo lepiej oddycha, nawet podskubuje jedzenie. Nie wiem tylko co lekkiego powinnam mu dawac bo sucha karma to raczej go nie interesuje
Rozumię, ze dostał Baytril, Dexafort, Furosemid - co do ostatniego to nie wiem, ale może ktos skojarzy.
A stan malucha się poprawił, bo dostał steryd, niestety rzadko 1 dawka antybiotyku daj e znaczna poprawę, natomiast podanie furosemidu przyniosło widoczną ulgę jeśli miał płyn w płucach. Z zestawu widze, ze stan jest dośc ciężki.
Trzymam kciuki za malca
A stan malucha się poprawił, bo dostał steryd, niestety rzadko 1 dawka antybiotyku daj e znaczna poprawę, natomiast podanie furosemidu przyniosło widoczną ulgę jeśli miał płyn w płucach. Z zestawu widze, ze stan jest dośc ciężki.
Trzymam kciuki za malca
Ostatnio zmieniony ndz mar 04, 2007 10:37 pm przez IVA, łącznie zmieniany 1 raz.
Miekkie jedzonko. kaszki dla dzieci, gerberki, gotowane warzywka, Nutri Drink (kupisz w aptece).
Co do reszty to Iva wyjasnila.
Co do reszty to Iva wyjasnila.
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
-
Weterynarz na ostrogorskiej jest bardzo dobry polecam, natomiast o tym drugim nic nie slyszalam Zastanawiam sie jeszcze gdzie szukac przyczyny tak okropnej choroby Mlotka? Moj pies mial zapalenie gornych drog oddechowych czy jest mozliwe ze szczur zlapal infekcje od psa pomimo ze nie maja ze soba kontaktow
Ostatnio zmieniony ndz mar 04, 2007 11:29 pm przez martusiass, łącznie zmieniany 1 raz.