Szukamy weterynarza w Bielsku-Białej, który zna się na szczurkach i potrafi się nimi zajmować. Dotychczas mieszkaliśmy w Sosnowcu, gdzie byłam parę razy u weta który maił doświadczenie w leczeniu szczurków, teraz muszę się wybrać w Bielsku, może ktoś wie który weterynarz byłby najlepszy?
Po kilku tygodniach: zrobiłam przegląd internetowy weterynarzy w bielsku, potem telefoniczny, trochę się uśmiałam bo jedna pani spytała ile ma szczurek, i po odpowiedzi że 4 miesiące spytała czy są już wyczuwalne jądra

jeśli chodzi o ceny kastracji to nie znalazłam żadnego weta który zrobiłby to za mniej niż 60zł. W moim rozeznaniu wygrała lecznica Med-Wet przy Piastowskiej 18. Poszłam tam z Bobkiem i było super! Jedna z pań (Iza) ma ogromną wiedzę o szczurkach (i o innych gryzoniach) - wie bardzo dużo o zdrowiu, chorobach, diecie, nawet o psychice szczurków, ma super podejście do zwierząt, traktuje je z pełnym zaangażowaniem. Byłam tam już kilka razy i naprawdę polecam! Zobaczcie sami, mają bardzo fajną stronę:
http://www.medwet.pl