Poród - dużo krwi - PILNE!

Wszystko inne, czego nie można zakwalifikować do żadnego z podanych działów. Na przykład: kilka objawów, dotyczących ogółu zachowań chorobowych, czy niewydolność kilku organów, obejmujących zarówno wewnętrzne, jak i zewnętrzne.
To jest dobry dział, jeśli nie wiesz gdzie możesz umieścić swój post - by najlepiej pasował.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Ania
Kontakt:

Poród - dużo krwi - PILNE!

Post autor: Ania »

Przysnęłam od 3 do 7.
Po tym czasie wstałam, doliczyłam się na papierach minimum 12 plamek jasnej krwii o średnicy 1 - 1,5 cm. Ciągną się jakby smugą.
Słyszę piski, więc nie wiem, czy przerwałam jej poród ale dziwię się, czemu nie zjadła tej krwi? Pamiętam, że Zuzka wszystko po sobie uprzątnęła, no ale - Zuzka była maleńka w porównaniu do tej panny. Szczurzyca właśnie karmi stojąc na 4 nóżkach, więc nie widać po Niej, by padała z wycieńczenia. I teraz pytania do osób, ktre miały do czynienia z rodzącymi szczurzycami:

- Ile jeszcze czekać na ew poród? Może to nie koniec?
- Czy zabierać mamę do weta razem z młodymi (oddzielne pudełka) kiedy wiem, że wet średnio na szczurach się zna?
- Czy przy porodach u Waszych szczurzyc też było tyle krwi? Mam niewielkie doświadczenie z porodami, więc na oko wydaje mi się to trochę niepokojące

Szczura jest hm.. DUŻA. Może to ma znaczenie...
Idę się zdrzemnąć na godzinę - dwie, żeby dać szczurzej mamie trochę spokoju bo może jeszcze poród się nie zakończył - ale boje się, że jak wstanę, to będzie ciężko...
Toz i tak czynny od 8.
Ostatnio zmieniony czw maja 31, 2007 6:08 am przez Ania, łącznie zmieniany 1 raz.
¡oɹƃǝןן∀ ɐu ʎɹnʇɐıʍɐןʞ ǝıdnʞ ǝıu ʎpƃıu znſ
Awatar użytkownika
Ania
Kontakt:

RE: Poród - dużo krwi - PILNE!

Post autor: Ania »

Ok, sytuacja po części opanowana. Próbowałam obudzić Limbę (nie dała się...), obudziłam Ajlii, Jubu i zamęczyłam pytaniami Arbora. Z góry przepraszam i proszę na mnie nie krzyczeć :-) Przeraziłam się.
Dowiedziałam się, że trzeba kontrolować wycieki (jeśli stale są, to jechać po zastrzyk przeciwkrwotoczny), sprawdzać, czy śluzówki są różowe i czy szczura jest energiczna. Duża panna ma śluzówki jasnoróżowe i gryzie, więc wygląda na to, że sił jej nie brak.
ALE przynajmniej już wiem na co mam zwracać uwagę. Służę pomocą, gdyby ktoś jej potrzebował.
Ostatnio zmieniony czw maja 31, 2007 7:40 am przez Ania, łącznie zmieniany 1 raz.
¡oɹƃǝןן∀ ɐu ʎɹnʇɐıʍɐןʞ ǝıdnʞ ǝıu ʎpƃıu znſ
Awatar użytkownika
Dagaz
Kontakt:

RE: Poród - dużo krwi - PILNE!

Post autor: Dagaz »

Taaa u Krowki tez bylo sporo krwi, a sprawe 'upiekszal" fakt ze w gniezdzie ma biale szmatki. wiec polowa z bialych zrobila sie czerwona. Ale urodzila i wszystko bylo w pozadku. I jedyny problem to jej instynkt ^^'
Ze mną: pustka... Wszystkie moje maleństwa śpią za Tęczowym Mostem...
W mym sercu i pamięci [']: Mufka, Mafia, Virus, Nefertiti, Czarna, Lulu, Nano, Shiroi, Owieczka, Kuroi, Krówka i Yuki...
Serce Pamięta i Cierpi... 20.04.2003 - 17.09.2009
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne / ogół objawów”