sophiya pisze:
schizophrenic, masz je u siebie już jakiś czas, mogla byś powiedzieć coś więcej o ich charakterach, przyzwyczajeniach i w jakim są wieku?
od jutra będę miała 2 maluchy ale myślę o przygarnięciu interwencyjnego wacika.
Dwa maluszki pojechały do nowego domku w niedzielę
Maluchy maja chyba ok 3-4 miesiące; wszyscy są oswojeni, przyjaźni, ciekawscy; nie są bardzo gadatliwi (ale mogę porównać jedynie z naszymi dziewczynkami, które są o wiele głośniejsze jak rozmawiają); wprawdzie niezbyt łatwo ich odróżnić jak są wszystkie razem, ale tak myślę, że cztery białaski są zdecydowanie odważniejsze, pierwsi przybiegają kiedy jestem w pobliżu klatki, po jedzenie, albo kiedy otwieram klatkę, żeby ich wypuścić; dwaj chłopcy (też przypuszczenia) nie bardzo lubią, kiedy chcę ich wyjąć z klatki (np: przy sprzątaniu kuwety), chowają się na ogół do domku, ale jak już są poza klatką to chętnie biegają; raczej nie uciekają, ale u mnie chodzą sobie jedynie po łóżku i fotelu, bo mam zbyt dużo różnych zakamarków, w których mogłabym ich nie znaleźć, a nie wiem czy wrócą do siebie tak jak nasze dziewczyny; są czyściochami; nie wiem czy rozrabiają, wg mnie nie, ale ktoś inny mógłby uznać ich zabawy za rozrabianie; czasem sie kłócą, ale niezbyt często. To chyba tyle na razie, niedługo wstawię nowe foteczki.