Ile karmy objętościowo?

Wszystko o jedzonku. Czym się obżerają? A może dieta? :)

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Iwan

Ile karmy objętościowo?

Post autor: Iwan »

Cześć. Ile karmy objętościowo należy dawać szczurzycy w wieku 1,5-2,5 miesiąca? Masa w gramach nie mówi mi zbyt wiele. :D Czy okrągła miseczka suchej karmy pełnowartościowej (Vitapol) o wymiarach 2 cm na 3 cm wystarczy?
A kolba (żółta wewnątrz, więc chyba miodowa) może wisieć w klatce cały czas, czy tylko kilka godzin dziennie? Jestem b. niedoświadczony jeśli chodzi o szczury (mam pierwszego) więc wielu rzeczy nie wiem :P
S.

Re: Ile karmy objętościowo?

Post autor: S. »

Zasada z karmieniem jest prosta:
1. pokarm musi być cały czas w klatce
2. dajesz porcję i sprawdzasz czy wystarczy na 24 godziny czy jest za dużo. Za mało - dajesz więcej. Za dużo - dajesz trochę mniej.
3. maluchy powinny mieć cały czas pełnowartościowy pokarm. Dorosłe z nadwagą, trochę ziarna i trochę ziółek (pasza objętościowa). Moje są dorosłe i mają ziarna cały czas (nie mają nadwagi).
4. pamiętaj aby cały czas miały świeżą wodę
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Szczur je tyle, ile jest mu potrzebne, więc sam zobaczysz ile pokarmu potrzebuje
Vitapolu nie nazwałabym pełnowartościowym pokarmem, to jedna z najgorszych karm na naszym rynku...
Oprócz zwykłej mieszanki szczur powinien dostawać warzywa/owoce/gerbery
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Iwan

Post autor: Iwan »

Ok, dzięki na info :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karmienie”