Regulamin forum Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Cześć. Ile karmy objętościowo należy dawać szczurzycy w wieku 1,5-2,5 miesiąca? Masa w gramach nie mówi mi zbyt wiele. Czy okrągła miseczka suchej karmy pełnowartościowej (Vitapol) o wymiarach 2 cm na 3 cm wystarczy?
A kolba (żółta wewnątrz, więc chyba miodowa) może wisieć w klatce cały czas, czy tylko kilka godzin dziennie? Jestem b. niedoświadczony jeśli chodzi o szczury (mam pierwszego) więc wielu rzeczy nie wiem
Zasada z karmieniem jest prosta:
1. pokarm musi być cały czas w klatce
2. dajesz porcję i sprawdzasz czy wystarczy na 24 godziny czy jest za dużo. Za mało - dajesz więcej. Za dużo - dajesz trochę mniej.
3. maluchy powinny mieć cały czas pełnowartościowy pokarm. Dorosłe z nadwagą, trochę ziarna i trochę ziółek (pasza objętościowa). Moje są dorosłe i mają ziarna cały czas (nie mają nadwagi).
4. pamiętaj aby cały czas miały świeżą wodę
Szczur je tyle, ile jest mu potrzebne, więc sam zobaczysz ile pokarmu potrzebuje
Vitapolu nie nazwałabym pełnowartościowym pokarmem, to jedna z najgorszych karm na naszym rynku...
Oprócz zwykłej mieszanki szczur powinien dostawać warzywa/owoce/gerbery
Ze mną: LeeLee + Lily W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła Tupot Małych Stóp