Dżina i Pchełka-nasze kochane szczuraski

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
madame

Dżina i Pchełka-nasze kochane szczuraski

Post autor: madame »

Pchełka - ciemno szara z białym brzuszkiem i końcówką ogonka. Strasznie towarzyska, pierwsza wybywa z klatki i pierwsza czeka pod drzwiczkami na jej otwarcie. Uwielbia mi włazić pod koszulkę od strony dekoltu i czasem zdarza jej sie tam zasnąć:D. Wszędzie sie musi wcisnąć i wszystko zobaczyć. Bardzo towarzyska i bardzo zabawna (uwielbiamy patrzeć jak ściągą z kanapek plasterki sera i ucieka z nimi do klatki:D tylko ze serek jest od niej dużo większy i plącze sie jej pod nogami:D). Mały chachorek:D. I straszny łakomczuch- nie wiemy tylko gdzie ona to wszystko mieści ??? . I jest strasznie łapczywa co do jedzenia,musi mieć wszystko teraz i jak najwięcej. To najwięcej magazynuje w kącie jak chomik. :P

taka byłam mała:
Obrazek

a tak wyglądam teraz:
Obrazek

Dżina - szczurek niebieski. Zupełne przeciwieństwo Pchełki. Spokojna ale i płochliwa. Ale z biegiem czasu coraz bardziej odważna.Chyba widzi że Pchełce nic się nie dzieje jak wychodzi do ludzi to ona tez chce:D. Co do jedzenia to nie gromadzi tak jak Pchełka tylko spokojnie zjada to co dostaje a jak ma jeszcze ochotę to przychodzi po więcej. Jej ulubionym miejscem jest domek za klatka uwielbia tam siedzieć, urządziła go sobie kawałkami ligniny i wygląda przez okienko - słodko wtedy wygląda:D

taka byłam mała:
Obrazek

a tak teraz:
Obrazek

Obie uwielbiają nocne szaleństwa pod pierzyną. Gdy tylko przyuważą ścielenie łózka obie przybiegają do wyjścia. Przez to ich szaleństwo mamy nieźle pogryzioną pościel :-\ A pod pierzyna istne szaleństwo-bieganie, gryzienie i ciągłe bitwy :P

Ulubione jedzonko??? chyba wszystko ;D ale takie naj naj to makaron, ser żółty, danonki, i żółtko.

a tak razem kiedyś:
Obrazek

i dziś:
Obrazek

To chyba tyle:D narazie
Ze mną: Tigerek, Rubi, Dyzio i Zyzio, Kubuś
Obrazek
[*]Pchełka,Dzina,Rasti
Awatar użytkownika
yss

Re: Dżina i Pchełka-nasze kochane szczuraski

Post autor: yss »

świetne dziewczynki :)
ale nie powinny dostawać zbyt wiele żółtego sera - prawdę mówiąc wcale nie powinny. biały jest o wiele lepszy, bo żółte sery są słone i pełne konserwantów.... takie czasy.
ten się nie myli, kto nic nie robi
Awatar użytkownika
madame

aha:/ a ja myślałam że dobrze że dostają żółty serek:/trzeba będzie im ograniczyc:/
szkoda bo one bo go bardzo lubią.
Obrazek
[*]Pchełka,Dzina,Rasti
Babli

Post autor: Babli »

Śliczne ogonki :) Proszę o mizianko w moim imieniu ;)
Awatar użytkownika
madame

Już zostały wymiziane:D
Obrazek
[*]Pchełka,Dzina,Rasti
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”