Pare dni temu zauważyłam u mojego ogonka mały guzek na grzbiecie. Wiedząc, że szczurki podatne są na nowotwory i guzki odrazu przejzałam całe formum ta ten temat. Guz na grzbiecie był ruchomy, wielkości ziarenka groszku, ale bardzo wyczuwalny. Na następny dzień wybieramy sie do weta, a guza poprostu nie ma !! Obmacałam go całego, po 2 dniach obecności poprostu zniknął !! Nie wiem czy mam temu poprostu dać spokój, czy niebagatelizować sprawy i wybrać sie do weta. Tzn i tak się wybieramy w przyszłym tygodniu na obcięcie ząbków, ale czy nie lepiej iść wcześniej.
I jeszcze jedna sprawa, zgrubienie na ogonku, czy możliwe są nowotwory na ogonku?? ( bo ja już strasznie przewrażliwiona jestem) Zauważyłam u niego małe zgrubienie na początku ogonka. Co prawda nie jest ono bardzo widoczne, no ale jest a lepiej chyba reagować odrazu jak coś jest nie tak.
Przeniesione do odpowiedniego działu. /Agata
Znikający guz??
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

- __AnKA19__
Znikający guz??
Z nami: Chopin, Lio, Shortii, Mała Mii, Zgredzio
W serduszku: Lilu ('), Edzia (')
W serduszku: Lilu ('), Edzia (')
Re: Znikający guz??
mozliwe sa nowotwory na ogonku , bo niby czemu nie, natomaist ja nigdy nie spotkalam sie z czyms takim ani na tym forum ani w dostepnych mi publikacjach
co d malgo guzka na grzbiecie trudno zgadnac co to bylo moze jakis uraz spowodowal wynaczynienie krwi, wazne ze minelo
co d malgo guzka na grzbiecie trudno zgadnac co to bylo moze jakis uraz spowodowal wynaczynienie krwi, wazne ze minelo

Re: Znikający guz??
Mogl to byc tez ropień, ktory po prostu pekł, albo szczurek sam sobie go rozgryzł.
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam 
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)