Izolda - alfa swojego stada
 .  Jest bardzo mądra i kulturalna wobec młodego tałatajstwa. Chyba czuje się pewnie na swojej pozycji
 .  Jest bardzo mądra i kulturalna wobec młodego tałatajstwa. Chyba czuje się pewnie na swojej pozycji   .  Straszna wiercipupa, do wyjścia z klaty jest zawsze pierwsza, wszędzie jej pełno, a do tego jest skoczna i szybka, a w związku z tym ciężka do uchwycenia w obiektyw
 .  Straszna wiercipupa, do wyjścia z klaty jest zawsze pierwsza, wszędzie jej pełno, a do tego jest skoczna i szybka, a w związku z tym ciężka do uchwycenia w obiektyw    . Poza tym lizawka lubiąca się bawić z ręką
  . Poza tym lizawka lubiąca się bawić z ręką    .  Gdy ją zaczepiam to przewraca się na plecy żeby ją gilgać po brzuchu
  .  Gdy ją zaczepiam to przewraca się na plecy żeby ją gilgać po brzuchu   

Iris - explorer do kwadratu, ciągle próbuje mi uciec do kuchni
 .  Największy siusiak w stadzie, potrafi przybiec z drugiego końca pokoju tylko po to żeby mi nasiusiać na rękę
  .  Największy siusiak w stadzie, potrafi przybiec z drugiego końca pokoju tylko po to żeby mi nasiusiać na rękę    .  Straszny kombinator, podgryza kable jak tylko odwrócę głowę i siłuje się ze mną na przeciąganie chusteczki
  .  Straszny kombinator, podgryza kable jak tylko odwrócę głowę i siłuje się ze mną na przeciąganie chusteczki    .  Lubi biegać za tymi piórkami na patyku dla kotów
  .  Lubi biegać za tymi piórkami na patyku dla kotów   .  I zwykle śpi sobie na młodzieży
 .  I zwykle śpi sobie na młodzieży    

Pralinka - pierwsza do miski, grubasek i kuleczka
 .  Jeśli idzie o jedzenie to nikomu nie przepuści  :] .  Ulubienica mojego TŻta (na zasadzie "kto się czubi ten się lubi"
 .  Jeśli idzie o jedzenie to nikomu nie przepuści  :] .  Ulubienica mojego TŻta (na zasadzie "kto się czubi ten się lubi"   ), troszkę z niej zadziorna królewna
 ), troszkę z niej zadziorna królewna    .  Kiedyś straszliwa panikara i strachajło, obecnie nieco jej przeszło
  .  Kiedyś straszliwa panikara i strachajło, obecnie nieco jej przeszło   .  Nie jest typem biegacza, na wybiegu raczej woli być drapana niż przeganiana, chociaż żaden z niej miziak
 .  Nie jest typem biegacza, na wybiegu raczej woli być drapana niż przeganiana, chociaż żaden z niej miziak    

Bijou - kochane fuzzowe, kiwające się słoneczko :serducho: . Lizawka niesamowita i całuśnica, ciągle zagląda mi do uszu i nosa ^^ . Lubi zwiedzać teren i cierpliwie znosi moje napady miłości
 .  Je bardzo dużo, śpi jeszcze więcej
 .  Je bardzo dużo, śpi jeszcze więcej   .  Ale na wybiegu jest bardzo aktywna, przychodzi się pobawić zarówno do mnie jak i do reszty stada.
 .  Ale na wybiegu jest bardzo aktywna, przychodzi się pobawić zarówno do mnie jak i do reszty stada. 

Recydywka - zdecydowanie woli na wybiegu sobie kulturalnie pochodzić i powspinać się niż przyjść do swojej panci
 .  Jako jedyna mnie nie osikuje, raczej wraca na siusiu do klatki, choć czasem narobi gdzieś po drodze  :roll: .  Bardzo chętnie bawi się z młodzieżą i zjada rolki po papierze toaletowym
 .  Jako jedyna mnie nie osikuje, raczej wraca na siusiu do klatki, choć czasem narobi gdzieś po drodze  :roll: .  Bardzo chętnie bawi się z młodzieżą i zjada rolki po papierze toaletowym   

Jennefer i Jaga - maja mało zdjęć, więc opiszę je razem
 .  Póki co wybiegi spędzają na kanapie, ale Jennefer już zaczyna powoli schodzić, a Jaga się jeszcze boi. dwie ciekawskie pchełki
  .  Póki co wybiegi spędzają na kanapie, ale Jennefer już zaczyna powoli schodzić, a Jaga się jeszcze boi. dwie ciekawskie pchełki   .  Jaga najchętniej baraszkuje mi pod bluzą a Jennefer interesują skoki w przestworza
 .  Jaga najchętniej baraszkuje mi pod bluzą a Jennefer interesują skoki w przestworza   . Jaga zajmuje się gwałceniem rujkujących panien, a Jennefer zdarza się zbierać bęcki za zaczepianie
 . Jaga zajmuje się gwałceniem rujkujących panien, a Jennefer zdarza się zbierać bęcki za zaczepianie    

I jeszcze dwie