Tak, radzę pójść jeszcze raz do weta, bo szczurek nie jest zdrowy i trzeba go leczyć. Antybiotyk, który dostał wcześniej, jak widać, nie pomógł lub był podany za krótko. Jeśli było to niedawno, to na 100% trzeba antybiotyk zmienić, nie podawać jeszcze raz tego samego. Kiedy był dokładnie podawany? To była enro... Nie wiem, zmieniłabym na tylozynę (ale dostępna jest tylko iniekcyjna) lub doxycyklinę.
Ta niska temperatura mnie trochę "przerasta"

- zawsze kojarzyło mi się, że przy infekcjach dróg oddechowych temperatura wzrasta, nie maleje. Zbyt niska świadczy zapewne o bardzo dużym osłabieniu szczurka, szczególnie, że nie jest już młodziakiem. Może też być wynikiem np. niedokrwistości czy zaburzeń hormonalnych, ale tego bez szczegółowych badań nie stwierdzisz. Po mojemu na pewno małą trzeba dogrzewać, ale w tym celu przydałaby Ci się poduszka elektryczna, bo mogłabyś odpowiednio grzaniem sterować (może możesz pożyczyć? Na przyszłość radzę zakupić, to nie są specjalnie wielkie pieniądze) Póki co stosuj te butelki z gorącą wodą, ale tak czy inaczej monitoruj temperaturę, zarówno otoczenia w pobliżu szczurka, jak i ciała. Nie można przesadzić w drugą stronę i szczurka przegrzać.
Biegunka może być spowodowana antybiotykoterapią. Stosuj lakcid - do kupienia w każdej aptece.
Od razu mówię - lekarzem nie jestem i za bardzo nie sugeruj się moimi radami. To głównie tylko dobre chęci pomocy, nie podstawy merytoryczne. Moja główna rada: iść do weta. Tylko dobrze zabezpieczyć szczurka przed zimnem.
TM:GuciaFelaMelaJagaVaniBubaBlusiaBonitaKivaTolaTanitaKolaEstelkaKlarysaElwirkaEdgarRolfikJadziaEnyaKlemensJulaGeminia PelaGotikaFelisiaKarinaIrenkaInkaPolaPetraZiarkoSeloniaZuba;
Są:(AylaYlesia)Merch.Pole+KorinaStefekPajaMilkaTeaAshnaNitaDelaNaviKtosio