kompletny brak ruchu, spi,nie je- czy to moja grypa?

Wszystko inne, czego nie można zakwalifikować do żadnego z podanych działów. Na przykład: kilka objawów, dotyczących ogółu zachowań chorobowych, czy niewydolność kilku organów, obejmujących zarówno wewnętrzne, jak i zewnętrzne.
To jest dobry dział, jeśli nie wiesz gdzie możesz umieścić swój post - by najlepiej pasował.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
jorgito

kompletny brak ruchu, spi,nie je- czy to moja grypa?

Post autor: jorgito »

Nie moglam sie doszukac na forum podobnych objawow.
Wczoraj Jorge hasal az milo, a dzis wogole nie chce sie ruszac. Caly dzien spal w rekawie mojej bluzy ok 8h bez wychodzenia,bez siku i kupki, wcale nie chce sie ruszac,daje ze soba robic wszystko,udalo mi sie napoic go troche z poidelka podstawianego pod nos, schrupal z 2 kukurydze konserwowe ( jest od nich wrecz uzalezniony) ale nic innego nie chce wziac

moje hipotezy:
1. ta kukurydza w koncu mu zaszkodzila? serio jest jej maniakiem
2. 2 dni temu rozchorowalam sie ostro na grype, czytalam ze szczury nie lapia ludzkich chorob ale moze?
2. zdiagnozowalam u niego swierzb i mialam plan jutro go do weta zabrac,czy moze to byc oslabienie wywolane pasozytem?ale tak znienacka?

1h pozniej
hmm wreszcie sie wysikal,chyba pomogla ta woda,troche juz sie ozywil:)
S.

Re: kompletny brak ruchu, spi,nie je- czy to moja grypa?

Post autor: S. »

Idź z nim do weta.
Najpierw sprawdź jaką ma temperaturę: czy jego łapki i ogonek są cieplejsze czy zimniejsze od Ciebie (przyłóż go do klatki piersiowej lub do czoła). Szczurek powinien być przyjemnie ciepły - trochę cieplejszy od Ciebie.
Szczurki ukrywają swoją chorobę. Jak już widać, że jest chory, to oznacza to , że jest bardzo chory. Pomoc weterynarza jest pilnie potrzebna. Czasami o przeżyciu szczurka decyduje pomoc udzielona w ciągu 24 godzin.
Jeżeli nie je i nie pije, niech weterynarz poda mu kroplówkę. Reszta leków zależy od tego jaka to choroba.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne / ogół objawów”