Moje kochane łobuzy :)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
misiamw

Moje kochane łobuzy :)

Post autor: misiamw »

Moje dwa szczurki Benio i Bimber :) około 4 tygodnie i 6 tygodni

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mój szczeniaczek Easy ;p owczarek niemiecki z rodowodem w kwietniu będzie miał 2 lata

Obrazek

Kotek Melonek przygarnięty z fundacji Animals ma okolo 1,5 roku .

Obrazek

Obrazek

Męża chomiczek Buła ;p ma 8 miesięcy

Obrazek

I na koniec moje akwarium :)
Obrazek

Do niedawna były jeszcze myszki a pół roku temu chomiczek roborewskiego , świnka morska i 8 letni królik ale ich czas nadszedł [*]
Awatar użytkownika
Justrzna

Re: Moje kochane łobuzy :)

Post autor: Justrzna »

Fajny zwierzyniec. Szczurki śliczne, takie malutkie. Na zdjęciach wygląda, że są w akwarium - w klatce było by im przyjemniej ;)
Awatar użytkownika
misiamw

W akwarium (duże 60l) były tylko 2 dni po przywiezieniu potem przeniosłam je do klatki 50x28x43,5 cm a za tydzień czeka je przeprowadzka do dużej klatki 60x40x140 cm bo taką buduje z mężem :)
SkateKaka

Post autor: SkateKaka »

Szczurki super :) Dobrze, że ida do wiekszej klatki :)
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

jakie szczurze słodziaki! :)
Cały zwierzyniec masz piękny , ale fa fotka z Melonkiem mnie rozwaliła :D

Obrazek
Życzenia zdrówka dla całej ekipy! :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
misiamw

Dziś zrobiłam parę nowych zdjęć tylko szkoda że telefonem bo aparat mi padł :/ a poza tym hehe na 50 zdjęć chyba tylko 10 nie było rozmazanych tak sie wiercą cały czas ;) a porównując zdjęcia jestem pod wrażeniem mam je tydzień a bardzo dużo urosły :)

hehe wspólna degustacja płatków kukurydzianych
Obrazek

tutaj jest Benio trochę zaspany ;)
Obrazek
Obrazek

a tu Bimber :)

Obrazek
Obrazek

szkoda że chłopaki są nieśmiałe i jeszcze z klatki nie chcą wychodzić ale jestem cierpliwa i bawię sie z nimi w klatce nie chce ich zmuszać do wychodzenia na chama.

i mały bonus Melonek i jego akrobacje ;p

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Melon i mój synek są nierozłączni zawsze sie razem bawią i nawet razem śpią ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Nawet zdjęć szczurków się tutaj prawie nie zauważam, no bo po prostu nie mogę oderwać oczu od Melona ;D
Ale kocur agent ;D
http://img402.imageshack.us/i/kopiapict0090.jpg/
http://img211.imageshack.us/i/090423130909.jpg/
misiamw pisze: a porównując zdjęcia jestem pod wrażeniem mam je tydzień a bardzo dużo urosły :)
Rób dużo zdjęć bo potem nie będziesz mogła uwierzyć, że jeszcze 2 tyg temu były taaaakie malutkie... ::)

A jak Melon na szczurki reaguje? :)
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
misiamw

Melonek praktycznie nie zwraca na nie uwagi bardziej go interesowały myszki które miałam wcześniej . Tylko boje sie czasem żeby któremuś ogonka nie skrócił bo ciągle im zwisają poza klatkę .Dlatego bacznie obserwuje cały czas jego reakcje na szczurki choć on sie ich bardziej boi niż one jego ;p

Mam takie pytanie przeglądam forum i doczytałam sie że szczurki husky jaśnieją . Czy moje szczurki też będą jaśniejsze ? Bo ja sie kompletnie nie orientuje w rodzajach ubarwienia u szczurków.
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Na pewno wyjaśnieją :)
Przebije im przez czarną sierść biała ;D
Ja mam dwa huskulce, jeden jest bardzo jasny, drugi ciemniejszy. Najbardziej im wyjaśniały łebki :)
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
misiamw

Trochę szkoda że zjaśnieją bo są śliczne ;) ale jaśniejsze tez będę kochać :*
Felicyta

Post autor: Felicyta »

o jej, cały zwierzyniec :) Super!
Awatar użytkownika
misiamw

Prawdopodobnie jutro przeprowadzą sie do dużej klatki bo mam zamiar ją jutro dokończyć i jeśli będzie na tyle ładna żeby sie nią pochwalić to wrzucę jutro jej zdjęcia.Mam nadzieje ze u nas dostane ocynkowaną siatkę z małymi oczkami .

Poczytałam forum o jadłospisie szczurków dzisiaj i ciesze sie bo dobrej kociej karmy u nas jest dostatek oraz kaszek ,gerberków i innych delikatnych potraw też bo mam synka który obecnie ma 2lata i 4 miesiące :) Dziś dostały gotowanego kurczaka z warzywami i ładnie zjadły całą miseczkę :)

Benio i Bimber w swoim domku .(na pewno za niedługo sie do niego razem nie zmieszczą ;p)
Obrazek

Obrazek
a to zdjęcie mnie urzekło bo tak kochanie na nim wyszedł Bimber i te słodkie uszka ::)
Obrazek
Awatar użytkownika
misiamw

ehh po całym ciężkim dniu pracy w garażu nowe mieszkanko szczurków gotowe( ma 60x40x140cm) .Z góry przepraszam za jakość zdjęć ale chyba aparat na dobre sie zepsuł i robiłam zdjęcia telefonem .

Co prawda nie ma jeszcze hamaczków ani rur które planuje tam dać ale i tak maja dużo miejsca do zabawy :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kulek

Post autor: kulek »

Wow, świetne mieszkanko! ;) Zazdroszczę takiego :D (dobrze, że nie ma u mnie jeszcze szczurków, one to dopiero by zazdrościły...) I chłopcy świetni, mają takie fajne uszkiiii, wytarmoś ich tam ode mnie :D
Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
Felicyta

Post autor: Felicyta »

Świetny pomysł z tą klatką. Ogonki będą szczęśliwe :) Też musze pomyśleć o większej klatce.. Może uda mi się samej zrobić, chociaż ja nie mam zdolności technicznych.. :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”