Filip -30.01.2010
Moderator: Junior Moderator
Filip -30.01.2010
To mój pierwszy post mimo, że forum śledziłem na bieżąco od dawna. Dokładnie w Sobotę nad ranem mój szczurek przeszedł na drugą stronę. Ciężko opisać jak nam smutno i jak go nam brakuje. Był bardzo wesołym, kochany. Dostałem go gdy miał ponad rok i bałem się że nie za klimatyzuje się ale po miesiącu czasu był już naszym członkiem rodziny. Nie będę pisał jak wesoły i jak wiele wniósł do naszego domu bo każdy kto ma szczurka wie ile to maleństwo daje radości. Sprawy pogorszyły się pod koniec grudnia, gdy zaczął tracić na wadze i linieć, po wizycie u weterynarza okazało się że zęby które do tej pory ładnie rosły i ścierały poszły mu bokiem, po obcięciu i po antybiotyku od razu mu (w sumie to JEJ bo to była samiczka a że Filip to tak się nazywał jak go dostałem i nie ingerowałem już w to) się poprawiło. Dopiero za jakiś tydzień sprawa się powtórzyła... i wtedy to już była walka z wiatrakami przez dwa tygodnie dzień w dzień u weterynarza, w pyszczku zrobił mu się stan zapalny, karmiłem go gerberami i wszystkim co mógł lizać bo gryźć nie był w stanie, ostatecznie zdecydowałem się poddać go narkozie by wyczyścić mu ten pyszczek (to ma fachową medyczna nazwę ale nie pamiętam), ale lekarz powiedział że on jest tak osłabiony że może się już nie obudzić z narkozy, no i gdy po zabiegu zobaczyłem że wciąż oddycha kamień spadł mi z serca. Ale to było złudne gdy dotarłem z nim do domu opadł z sił i mimo że całą noc ogrzewaliśmy go, głaskaliśmy to nad ranem ... [*]
I tu chciał bym podziękować lekarzowi, oraz innym lekarzom w klinice, za wielkie wsparcie i pomoc, i serce w jakie w to włożyli naprawdę chcieli nam pomóc i bardzo polubili maluszka. Nie powiem jaka to nazwa kliniki bo nie wiem czy mogę, powiem tylko że mieści się w Pruszczu Gdańskim.
Tęsknimy, zawsze o Tobie będziemy pamiętać i DZIĘKUJEMY
[*] FIlip
I tu chciał bym podziękować lekarzowi, oraz innym lekarzom w klinice, za wielkie wsparcie i pomoc, i serce w jakie w to włożyli naprawdę chcieli nam pomóc i bardzo polubili maluszka. Nie powiem jaka to nazwa kliniki bo nie wiem czy mogę, powiem tylko że mieści się w Pruszczu Gdańskim.
Tęsknimy, zawsze o Tobie będziemy pamiętać i DZIĘKUJEMY
[*] FIlip
-
Re: Filip -30.01.2010
[*] 

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
- susurrement
[*] dobranoc..
ze mną 1+3 szczurze łobuziaki, 3 króliki, jeż, chomik i dwa piesy
za TM 47 kochanych aniołków i 2 króliki [*]
za TM 47 kochanych aniołków i 2 króliki [*]
(*) 

Ze mną: Koda, Sitka, Kenai, Denahi, Toffik
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
przykro mi...
już nie cierpi i za TM cieszy się smakiem wszystkich szczurzych smakołyków
dla ogonka [*]

już nie cierpi i za TM cieszy się smakiem wszystkich szczurzych smakołyków
dla ogonka [*]
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
-
- Kontakt:
[*]
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
- _runa_
- Numer GG: 6256121
- Kontakt:
[']
ze mną:HenanYaraThujaRufioNamViggo
pamiętam zawsze: gwiazdki wokół tęczy <:3)~
pamiętam zawsze: gwiazdki wokół tęczy <:3)~
[*]
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam 
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
- Mucha321
- Kontakt:
Smutno.. [*][*][*] 

' czasie, zwolnij, bo nas wszystkich pozabijasz. //
z nami: Noël Rotta Taivas, Ozzy Rotta Taivas, Pascal Rotta Taivas i Rumcajs Rotta Taivas.
+ RESZTA TOWARZYSTWA
z nami: Noël Rotta Taivas, Ozzy Rotta Taivas, Pascal Rotta Taivas i Rumcajs Rotta Taivas.
+ RESZTA TOWARZYSTWA

[*] Przykro mi... 

Dorotkowe prosiaki:Kiwający siusiumajtek oraz Kozackie jagniątko plus kot Mufek.
za TM Julka, Frutka, Odinka, Niunia, patyczak Kijusia i kocur Puchacz (*)...
Żółwik Tuptuś u Muchy.
za TM Julka, Frutka, Odinka, Niunia, patyczak Kijusia i kocur Puchacz (*)...
Żółwik Tuptuś u Muchy.
[*]
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]