Oddam małe szczurki! Zielona Góra
Moderator: Junior Moderator
Oddam małe szczurki! Zielona Góra
Witam, moja szczurzyca jest w ciąży i z tego co widzę, na dniach urodzi.. A więc dokładniejsze informacje dodam gdy już urodzi, ale czy byłby ktoś chętny?
Re: Oddam małe szczurki! Zielona Góra
Skąd masz szczurzycę?
W jakim jest wieku?
dlaczego jest w ciąży?
co zrobisz z maluchami, gdy nie znajdą domów?
W jakim jest wieku?
dlaczego jest w ciąży?
co zrobisz z maluchami, gdy nie znajdą domów?
Szczura i szczurzycę z zoologa, facet mi powiedział że to samiec, a później się okazało, że to samica i tak zostało. Szczura mam od roku, szczurzycę od miesiąca, nie było mnie pewniej czas w domu, ale oczywiście szczury były pod stałą opieką i gdy dzisiaj wróciłam i wzięłam małą na ręce, zobaczyłam, że ma duuuży brzuch. Znalazłam już 2 osoby które chcą szczury, nie wiem ile będzie ich w miocie.
-
- Kontakt:
oddzieliłaś samca od samicy ?
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Lepiej oddziel samca od samicy. Nie powinno się kupować w zoologicznych, bo często wciskają takie kity byle sprzedać. Myślałaś już co dalej zrobisz z dorosłymi szczurami? To są zwierzęta stadne i nie mogą być same. Chyba, że będziesz miała dwa stadka jedno damskie, drugie męskie 

"Kto jest okrutny w stosunku do zwierząt, ten nie może być dobrym człowiekiem."
Arthur Schopenhauer
[*] Smrodzio - na zawsze w moim serduchu [*][/b] [/i][/color][/size]
Arthur Schopenhauer
no niestety nie gdyż musiałam szybko wydać pieniądze tego dnia kiedy kupilam jego/ją. a chciałam kupić wtedy klatkę osobną... :/ stało się...
-
- Kontakt:
ale teraz, mam nadzieję, są osobno i nie będą miały ze sobą kontaktu ?
bez szczurków...
nie, nie mogę mieć stadka , wystarczą mi moje 2 szczury
najwyżej jego lub ją wysterylizuję - orientujecie się może ile to kosztuje?

jeżeli nie oddzielisz szczurów to za trzy tygodnie będziesz miała znowu około 10 - 15 uposledzonych genetycznie szczurów..antita91 pisze:no niestety nie gdyż musiałam szybko wydać pieniądze tego dnia kiedy kupilam jego/ją. a chciałam kupić wtedy klatkę osobną... :/ stało się...
małych szczurków nie oddawaj do domów, gdzie będa same. muszą byc minimum dwa tej samej płci.
co do sterylizacji/kastracji - sa od tego odpowiednie tematy, poszukaj.
to wykastruję szczura i będą spokojnie mogły być w tej samej klatce:)
Tylko kastracja też się wiąże z ryzykiem. To są małe zwierzątka i każdy zabieg pod narkozą jest niebezpieczny. Jak już się zdecydujesz na kastrację to musisz iść do weterynarza, który dobrze się zna na szczurach, a takich niestety nie jest dużo.
"Kto jest okrutny w stosunku do zwierząt, ten nie może być dobrym człowiekiem."
Arthur Schopenhauer
Arthur Schopenhauer
- Domcia2605
ja tez byłabym chętna, ale na szczurzego pana. Mieszkam niedaleko Zielonej Góry takze transport by sie załatwiło.
Szczury Ludzi Lodu
Każdy ma czasem takie chwile, że chciałby się wczołgać pod łóżko i czekać na jakiegoś potwora.
Zaszczurowiona od 13. I.
Każdy ma czasem takie chwile, że chciałby się wczołgać pod łóżko i czekać na jakiegoś potwora.
Zaszczurowiona od 13. I.

Szczurzyca może zajść w drugą ciążę tuż po porodzie, nawet w tym samym dniu, więc oddziel je od siebie jeśli spodziewasz się rozwiązania na dniach. Kastracja samca jest mniej inwazyjna niż samicy, ale będziesz musiała poczekać jeszcze kilka tygodni po zabiegu, zanim znowu pozwolisz szczurom ze sobą przebywać. Do tej pory nie mogą mieć ze sobą żadnego kontaktu w klatce czy poza nią, bo nie będziesz w stanie ich upilnować - stosunek u szczurów trwa kilka sekund.
Sprawdzaj dokładnie nowych właścicieli, żeby nie okazało się, że Twoje szczurki zostaną karmą dla węży.
Sprawdzaj dokładnie nowych właścicieli, żeby nie okazało się, że Twoje szczurki zostaną karmą dla węży.
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
ona właśnie rodzi!
;] trzymam kciuki 

Fiona Filipinka -(Myszor) Felicity
[*]Freja [*]Ganja [*]Fifka [*]Frisbi [*]Fobia [*]Kropka [*]Fimi [*]Fiszka [*]Flo [*]Fibi
[*]Freja [*]Ganja [*]Fifka [*]Frisbi [*]Fobia [*]Kropka [*]Fimi [*]Fiszka [*]Flo [*]Fibi