.
 .Czy wapno jest szczurom niezbędne?
Moje ogonki mają jeszcze do ścierania zębów kolby i chętnie je jedzą.
Moderator: Junior Moderator

.
 .
 ..ale to pewnie dlatego, że nie potrzebują ich. Moje np. mają kolbę do ścierania i jedzonkiem też sobie ścierają ząbki, tym bardziej, że u nich miska nigdy nie jest pusta
 ..ale to pewnie dlatego, że nie potrzebują ich. Moje np. mają kolbę do ścierania i jedzonkiem też sobie ścierają ząbki, tym bardziej, że u nich miska nigdy nie jest pusta  Więc nie przejmuj się tym, ale też nie usuwaj im wapienka z klatki, bo może się jednak tam kiedyś przydać
 Więc nie przejmuj się tym, ale też nie usuwaj im wapienka z klatki, bo może się jednak tam kiedyś przydać 

. Polecono mi sepię - naturalne źródło wapnia dla ptaków. Co jakiś czas kupuję i wieszam w klatce, zainteresowanie jest spore i szczury naprawdę je jedzą.
 . Polecono mi sepię - naturalne źródło wapnia dla ptaków. Co jakiś czas kupuję i wieszam w klatce, zainteresowanie jest spore i szczury naprawdę je jedzą. W weekend zjadły 1/3 w ramach jakiegoś protestu... Nie wiem co im odbiło. Znalazłam później w ściółce kupki w kolorze wapienka i o jego "konsystencji"- takie kruche. Bałam się, że im zaszkodzi. Obserwowałam pilnie, ale nic im nie jest.
 W weekend zjadły 1/3 w ramach jakiegoś protestu... Nie wiem co im odbiło. Znalazłam później w ściółce kupki w kolorze wapienka i o jego "konsystencji"- takie kruche. Bałam się, że im zaszkodzi. Obserwowałam pilnie, ale nic im nie jest.