Pomocy!Mój szczur się popieścił prądem!

Wszystko inne, czego nie można zakwalifikować do żadnego z podanych działów. Na przykład: kilka objawów, dotyczących ogółu zachowań chorobowych, czy niewydolność kilku organów, obejmujących zarówno wewnętrzne, jak i zewnętrzne.
To jest dobry dział, jeśli nie wiesz gdzie możesz umieścić swój post - by najlepiej pasował.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Idusia

Pomocy!Mój szczur się popieścił prądem!

Post autor: Idusia »

Pomocy!Dzisiaj moja szczurka Maksia przegryzła kabel.Nie wiedziałam, że to robi, ponieważ wlazła za regał z książkami(jej ulubiona baza) i wyszukała kabelek.W pewnym momencie usłyszałam głośne "BUM" i komputer i telewizor zgasł.Od razu odsunęłam regał, a biedna szczurcia siedziała przestraszona w kącie.Gdy ją wzięłam, okazało się, że ma przypalone wąsy i sierść i -tak mi się zdaję- łapki.Co do nich to nie jestem pewna, bo normalnie nimi rusza,ale jakoś tak myślę, bo są lekko zaczerwienione.Posmarowałam ją odrobinką "żelu" z aloesa, podobno łagodzi poparzenia.Po godzinie uspokajania wsadziłam ją do klatki.Gdy dałam jej kociego chrupka miała trudności z pogryzieniem go.Widocznie z zębami też jest coś nie tak.Teraz już się czuje lepiej, normalnie funkcjonuje i bez problemu gryzie twarde kąski.Ja jednak wciąż się o nią martwię.Może powinnam pojechać do weta i się upewnić, czy nic jej nie jest?Aha i boję się też o te zjarane wąsy :-[ .Wprawdzie tylko końcówki są spalone, ale czy odrosną i się zregenerują?Pomóżcie :'(
Zaszczurzona o__O
merch

Re: Pomocy!Mój szczur się popieścił prądem!

Post autor: merch »

lepiej jedz do dobrego weta

i powiedz o wszystkim
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Awatar użytkownika
Astry

Post autor: Astry »

Koniecznie jedź do weterynarza. Kiedyś słyszałam o przypalonej śwince, trzeba było karmić ze strzykawki, ale wszystko było ok.
Ze mną: już żaden szczurek... :(
Oraz piesek Czika, tymczas Antoś, tymczas kotek Oczko :)
Za TM [*]: Schizia, Tequila, Ciapek, Nina, Sepsa, Kokaina, Heroina, Emi, Sonic, Juna, Filiżanka, Jacky
I dwa skoki Kleopatra i Nefretete [*]
Awatar użytkownika
Idusia

Narazie zadzwonię do weta, zobaczę, czy w ogóle jest po co jechać.Jeszcze poobserwuję ją trochę do jutra i zobaczę, czy jakoś "podejrzanie" się zachowuje... :-[
Zaszczurzona o__O
Awatar użytkownika
Idusia

Ojej!!Czyli sprawa jest gorsza niż myślałam... :-[ Dobra już dzwonie do weta, a jutro i tak i tak pojadę...biedna Maksiunia.. :'( Wygląda normalnie, tak też się zachowuje...ale skoro tak mówicie to trzeba reagować...dzięki Wam :)
Zaszczurzona o__O
merch

Trzeba , bo zmiany moga dac o sobie pozniej znac, wtedy kiedy na leczni bedzie juz za pozno.
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Awatar użytkownika
Idusia

Kurcze, tyle stresu i jeszcze jutro...ojejciu teraz chyba przez noc nie będę mogła spać...Postawię klatkę obok łóżka i będę obserwować moją milusię... :( Nie wiedziałam, że to może być tak poważne...biedna Maksia...mam nadzieję, że nic jej nie będzie.. :'(
Zaszczurzona o__O
sssouzie
Kontakt:

Post autor: sssouzie »

na przyszłość zabezpiecz dokładnie kable. wszystkie.
...czyż nie dobija się koni...?
merch

a dzisiaj nie mozesz , leki przeciwwstrzasowe trzeba podac od razu jutro moze byc za pozno. Jesli mala jest poparzona trzeba podac tez antybiotyk.
Obrazek
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

dzisiaj jest normalny dzień roboczy. poszukaj w internecie całodobowej lecznicy i jedź jak najszybciej.
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
Idusia

Dobra dobra poszukam.Jutro napiszę co i jak bo narazie kończe. :-[ Papa
Zaszczurzona o__O
Awatar użytkownika
Idusia

Byłam u weta.Powiedział mi, że nic jej nie będzie i że za bardzo się martwię.Może rzeczywiście trochę wszystko wyolbrzymiłam, ale naprawdę się przestraszyłam...Posmarował jej łapki jakąś maścią, ale nie pamiętam tej nazwy.Teraz już jest wszystko w porządku :D Bardzo się cieszę, że nic jej nie jest...aha i powiedział, żebym na przyszłość pilnowała szczura... ;)
Zaszczurzona o__O
Awatar użytkownika
kulek

Post autor: kulek »

Super, że wszystko z nią ok.
Idusia pisze:aha i powiedział, żebym na przyszłość pilnowała szczura... ;)
Spróbuj jakoś zabezpieczyć kable w pokoju zanim szczurka znowu czegoś nie pogryzie.
Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Mozna kupić takie okragle osłonki :
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categ ... oom/10765/

Na pewno mozna to kupić taniej w zwykłym markecie :)
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

dobrze,ze ta historia sie dobrze skonczyla
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne / ogół objawów”