ze względu na to, że coraz poważniej zastanawiam się nad sprzedaniem Ferplast Furet Towera i nabyciem tej klatki, chciałabym się wspólnie z Wami zastanowić nad plusami i minusami tej klatki.
dlatego piszę w oddzielnym poście, nie w zakładającym temat; może jak dojdziemy do jakiś wniosków to ładnie poprosimy moderację o dodanie plusów i minusów do opisu klatki z pierwszego posta.
minusy wg mnie to przede wszystkim cena (1 499 zł w zooplus.pl; nigdzie indziej w Polsce nie jest dostępna). i jak dla mnie wielkość, bo fakt, że Tower wg mnie może być spokojnie i na 20 jest dla mnie ogromnym plusem.
a
plusy to przede wszystkim drzwiczki i dostęp do zwierząt.
moimi głównymi zarzutami do Towera są: kłopotliwe sprzątanie (osobiście rozkładam całość do sprzątania; nie mam nerwów do przemywania półek, bo jest do nich kiepski dostęp) i słaby dostęp do zwierząt (np nie mam możliwości pogłaskać sobie swojego szczurka jak śpi na jakiejś półeczce, czego bardzo mi brakuje). dlatego zastanawiam się właśnie nad tą klatką.
chciałabym zastanowić się razem z Wami, bo taki wydatek to poważna sprawa i chcę to dobrze przemyśleć