[USZY] [OSŁABIENIE]

Wszystko inne, czego nie można zakwalifikować do żadnego z podanych działów. Na przykład: kilka objawów, dotyczących ogółu zachowań chorobowych, czy niewydolność kilku organów, obejmujących zarówno wewnętrzne, jak i zewnętrzne.
To jest dobry dział, jeśli nie wiesz gdzie możesz umieścić swój post - by najlepiej pasował.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Blanny

[USZY] [OSŁABIENIE]

Post autor: Blanny »

Od jakichś trzech dni niepokoi mnie zachowanie Nero. Prawdopodobnie skończy się to wizytą u weterynarza jutro. Na czym polega problem?

Od trzech dni Nero wygląda na osłabionego. Ciągle śpi lub ma zmrużone oczka.
Dużo pije.
Czasem kicha.
Czasem się trzęsie? Nie wiem, jak to nazwać.
Czasem wydaje bardzo dziwne odgłosy, jak zduszony pisk, ale to w ogóle pisk nie jest.
Czasem drapie się po jednym z uszu (obejrzałam go, nie ma strupków ani nic takiego).

Zastanawiam się, czy może mieć zapalenie ucha? Albo coś w tym rodzaju?

Wczoraj zauważyłam, że zniknął naprawdę spory kawałek koszyka plastikowego. Nero go czasem podgryzał. Możliwe, że jest gdzieś w klatce, ale bez permanentnego rozłożenia nie znajdę go.
Czy jest możliwe, że on zjadł ten plastik?
<3 Paulie <3 Jimi <3 Nero <3 Dante <3 Fabio <3 Nessie <3 Zero <3
Moje koszmary <3
S.

Re: [USZY] [OSŁABIENIE]

Post autor: S. »

Szczurki potrzebują zjeść czasami coś czego nie strawią. Dzieje się tak, kiedy zjedzą coś co im zaszkodzi. Ponieważ nie wymiotują, rozcieńczają truciznę i przepychają ja przez jelita.

Plastikowa kuweta mogą zostać zestrugana na małe wiórki i użyta jak balast.
Moje szczurki też czasami jadły plastik.

Napisz co powiedział weterynarz i jakie leki podał.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne / ogół objawów”