Pokarm dla rybek akwariowych

Wszystko o jedzonku. Czym się obżerają? A może dieta? :)

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Jelly123

Pokarm dla rybek akwariowych

Post autor: Jelly123 »

Cześć, kolejny temat, kolejne pytanie, no cóż xD
Kiedy miałam chomika wyczytałam, że płatki dla rybek akwariowych (te najzwyklejsze, bez żadnych dodatków wybarwiających płetwy czy coś) można co jakiś czas gryzoniowi dać i że ma to nie dość że trochę witamin to bardzo dobrze wpływa na sierść. Faktycznie miałam wrażenie, że przybyło jej trochę połysku, chomiczek był czarny więc łatwo to było zaobserwować.
A szczurkom nie zaszkodzi od czasu do czasu coś takiego?
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Re: Pokarm dla rybek akwariowych

Post autor: noovaa »

Nie sądzę by zwierzęta wodne miały takie same wymagania pokarmowe jak ssaki i ja bym nie dawała. Przykład? Wbrew temu co robią hodowcy paletek czy piranii, ani mięso myszy, ani serca wołowe ani jakiekolwiek białko ze zwierząt lądowych nie działa dobrze na ich podopiecznych. Jedynie tuczy ryby, by ładniej się prezentowały ... ale po takiej rybie nie widać że ma "otłuszczone" narządy wewnętrzne i że jest gorzej karmiona niż gdyby była szczuplejsza, czy słabiej wybarwiona....

Myślę że działa to też w drugą stronę.
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karmienie”