Cześć wszystkim, nie podawajcie waszym szczurkom bobovity, ponieważ produkt ten ma jedną wadę: szybko się psuje, pleśnieje przez co traci smak.
Ja ostatnio podaję mojej szczurkowej starte: jabłko, banan plus pokrojone drobno mięso z drobiu. Mieszam to wszystko razem i podaję jej.Należy pamiętam o tym, żeby codziennie przygotowywać świeży posiłek.
Moja szczurkowa ubóstwia to menu przygotowane przeze mnie:)
Pozdrawiam
Świeże jedzonko zamiast Bobovita
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

-
Re: Świeże jedzonko zamiast Bobovita
po pierwsze, jeśli dasz dobrą bobovitę to zniknie od razu i nie będzie leżeć, w końcu to przysmak. powinno się wykorzystać tego samego dnia a jak nie to do lodówki i tyle.
A świeże żarcie jest już w ogóle najlepszym pomysłem.
A świeże żarcie jest już w ogóle najlepszym pomysłem.
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Ja nie kupowałam słoików dziecku i nie kupię szczurom. Mam do nich uprzedzenie, a jedzenie przygotowuje sama. Ale jeśli coś psuje się szybko, jest to wielka zaleta.. bo wiadomo że nie jest sztucznie "przedłużane"...

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
jak ktoś ma jednego szczura to faktycznie nie zdąży wykorzystać, u mnie mały słoik idzie na raz, a duży na dwaKameliowa pisze:po pierwsze, jeśli dasz dobrą bobovitę to zniknie od razu i nie będzie leżeć, w końcu to przysmak. powinno się wykorzystać tego samego dnia a jak nie to do lodówki i tyle.

taki słoiczek może stać niby 24 godziny w lodówce ale dwa dni, trzy dni jest ciągle świeży (oczywiście trzeba sprawdzić przed podaniem czy się nie zepsuło)
no ale oczywiście popieram podawanie własnoręcznie robionych posiłków, to na pewno lepsze niż słoik

ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
ja kupuję gerberki, szczury je kochają a mały słoiczek jest na dwie porcje (na 3 ogony) więc nic nie zdąży się spsuć.. Wiecie jednak gerber jest dobrym pomysłem dla osób nie posiadajacych dziecka i gotujących sobie obiad z przyprawami, nie zawsze jest czas na osobne gotowanie posiłku. A tak mam gerberka : jarzynki+cielęcinka+kluseczki 

Ryjek, Paszczak i Mika nr 3 
Kocizny Mefcina i Stefcik, zając Closti
w serduszku Gocia,Gajusek,Julka,Migotka, Nelka,Pimplak,Suri,Mika,Rysiek i Mikan,Bubi,Kotlecik,Surik,Viktorek,Miśka,Muminek,Susełek, Toffcik

Kocizny Mefcina i Stefcik, zając Closti
w serduszku Gocia,Gajusek,Julka,Migotka, Nelka,Pimplak,Suri,Mika,Rysiek i Mikan,Bubi,Kotlecik,Surik,Viktorek,Miśka,Muminek,Susełek, Toffcik
Jako że sobie gotuje codziennie, mogę też poświęcić jeden palnik na kuchence i ugotować szczurom. Szczególnie że gotując malutką porcję, poświęcam na to kilka/kilkanaście minut max 

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
u mnie ogony kiedyś przepadały za gerberkiem zwłaszcza tym z kurczaka, ale od roku.. nawet ryżu z nim nie chcą jeść... Ewidentnie wolą samoróbki.
z nami:Rex, Atom, Muody
za TM:Leon, Erna, Berta, Mika, Kropek, Milka, Korek, Misiak, Myk, Pawik, Kruszyna, Siwek, Garp...:*
za TM:Leon, Erna, Berta, Mika, Kropek, Milka, Korek, Misiak, Myk, Pawik, Kruszyna, Siwek, Garp...:*