Pogrzeb... Grób...
Moderator: Junior Moderator
-
Pogrzeb... Grób...
Jakie powinno być miejsce dla pochowania szczurka??? Mój szczurek ma dopiero 3 miesiące, ale wiem, że mój kochany kiedyś odejdzie...
(( Gdzie chować zwierzaczki???

Re: Pogrzeb... Grób...
Po co na razie nad tym myśleć i się przygnębiać, nie rozumiem...
Sześciu szczurzych rozbójników: Muffin[*], Oskar[*], Ryjek[*], Szymon[*], Alvin[*], Melman, Zdzichu, Edek[/color]
Nie myśl o tym, póki szczury młode. Trzeba się nimi cieszyć, póki są.
Co do pochówku (mówię z doświadczeń z poprzednimi zwierzętami) to idealna jest własna działka czy ogród, ale nie każdy niestety ma coś takiego.
Co do pochówku (mówię z doświadczeń z poprzednimi zwierzętami) to idealna jest własna działka czy ogród, ale nie każdy niestety ma coś takiego.
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
-
Jeśli nie ma możliwości pochowania w ogódku (my mamy kącik na działce...), można też oddać zwierzaka do lecznicy do utylizacji, czyli spalenia. W wielu przypadkach "usługa" jest darmowa (tak było u nas, gdy koszatnikowi przy wybudzaniu z narkozy nie wytrzymało serce).
[*]:Dziunia,Gienia,Gaja+UtahMerch'sField,OmegaEM,Amiga,Destra+DaithiRL,Aguta,Albi,Fufa,Yumi,Belzebub,Wacław,Krówka
Są:Miotła,LuxTorpeda,Teodora,Ciapka,Piszczałka,Rubi,Tesla,Gniotka
-
Ja bym chciała przed tym przestrzec, bo mam znajomego, który od weterynarza dostaje zwierzątka "do utylizacji" żeby z nich robił skórki i preparował czaszeczki... Chomiki, szczury, koszatki właśnie, świnki morskie, ptaki (do ptasich łapek)...
-
Moja lecznica (Elwet) oddaje wyłącznie do spalenia.
[*]:Dziunia,Gienia,Gaja+UtahMerch'sField,OmegaEM,Amiga,Destra+DaithiRL,Aguta,Albi,Fufa,Yumi,Belzebub,Wacław,Krówka