Myczurki

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
JKalodont

Myczurki

Post autor: JKalodont »

Obrazek
Myczurki zapraszają do zachwytów, ochów i achów nad swoimi ogonkami.

Obrazek
Febra
Umaszczenie: proszę o pomoc.
Waga: -
Długość: -
Trafiła do mnie wraz z Dżumą z ogłoszenia w gazecie, u swoich właścicieli z powodu 'alergii' przetrwały tylko tydzień.
Rządzi ogonkowym stadkiem (skład : szczury dwa), potrafi pokazać ,że to JEJ domek, JEJ szmatka i przede wszystkim JEJ pańcia.W stosunku do mnie (dwunożnego humanoida) jest bardzo milutka - uwielbia lizać ręce i skręcać w kłębek na moim dekolcie czy ramieniu. Straszny z niej podlizuch, za kaszę/gerberka/słonecznik zrobi wszystko.

Obrazek
Dobranocka
Umaszczenie: proszę o pomoc.
Waga: -
Długość: -
Niestety ale znalazła się u mnie w dość nieodpowiedzialnej sytuacji. Kiedy przyjechały do mnie Febra z Dżumą moja siostra )13 lat) poszła do zoologicznego i kupiła sobie szczurka. Zgadnijcie kto się nim teraz zajmuje? Brawo - ja. Na szczęście siostra powiedziała ,że więcej zwierzaka do domu nie przyniesie. Szczurka jest uległa, szybko zaprzyjaźniła się z Febrą, oprócz jednej utarczki wszystko jest okej. Powoli oswajam ją z człowiekiem - robimy postępy.

Za Tęczowym mostem:
Obrazek
Dżuma
Umaszczenie: husky
Młodziutka dziewczyna, przywędrowała wraz z Febrą. Miała problemy z błędnikiem od samego początku o czym poprzedni właściciele mnie nie poinformowali. Wciąż przekrzywiała łepek i kręciła się w kółko. kiedy byłam w szkole mała dostała paraliżu dlatego moja siostra wraz z mamą pobiegły do weterynarza a ten orzekł ,że nic nie da się zrobić i uśpił maleństwo. Nawet się nie pożegnałam ;_; Śpij spokojnie Maluszku...
sheila.

Re: Myczurki

Post autor: sheila. »

Jakie pięęęęęekne i do miziania do całowania ! ;D
No i przykro z powodu Dżumy ! [*] :(
sheila&mysia <3
Awatar użytkownika
mikanek

Post autor: mikanek »

Jakie dzieciuchy słodkie, koniecznie wymiziaj od nas!
Ryjek, Paszczak i Mika nr 3 :D
Kocizny Mefcina i Stefcik, zając Closti

w serduszku Gocia,Gajusek,Julka,Migotka, Nelka,Pimplak,Suri,Mika,Rysiek i Mikan,Bubi,Kotlecik,Surik,Viktorek,Miśka,Muminek,Susełek, Toffcik
JKalodont

Obrazek

Oczywiście wymiziam. Zimny szczurzy łokieć <33
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

sa przepiękne!!!
JKalodont pisze:Oczywiście wymiziam. Zimny szczurzy łokieć <33
rewelacyjne zdjęcie
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
mikanek

Post autor: mikanek »

Jaka agentka :D
Ryjek, Paszczak i Mika nr 3 :D
Kocizny Mefcina i Stefcik, zając Closti

w serduszku Gocia,Gajusek,Julka,Migotka, Nelka,Pimplak,Suri,Mika,Rysiek i Mikan,Bubi,Kotlecik,Surik,Viktorek,Miśka,Muminek,Susełek, Toffcik
Awatar użytkownika
lovekrove

Post autor: lovekrove »

Oj, Febra piękne futerko! Profesjonalny zimny łokieć, nie no szau! Genialne dziewczyny, mizianko prześlij :D
Sześciu szczurzych rozbójników: Muffin[*], Oskar[*], Ryjek[*], Szymon[*], Alvin[*], Melman, Zdzichu, Edek[/color]
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

Febra to chyba blue :)
a biedna Dżumka musiała być już chora gdy do Ciebie przyjechała, zapewne na zapalenie mózgu, i potem jej stan zrobił się zbyt poważny :( oczywiście Ty nie mogłas o tym wiedzieć, ale na przyszłość trzeba byc bardzo wyczulonym na tego typu objawy, bo choroba ta jest bardzo cięzka do wyleczenia i im wczesniej zdiagnozowana tym większe szanse na przezycie.
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Witaj. :) Szczureczki przepiękne, aż się oczy do nich człowiekowi śmieją, a to zdjęcie z łokciem wprawiło mnie w dobry nastrój z rana :D
Tak jak pisze alken, to mogło być zapalenie opon albo nawet wylew - czasem jest tak ciężki, że naprawdę nie można ogonkowi pomóc, nie wiń siebie ani mamy; niestety w niektórych wypadkach bywamy bezsilni i możemy tylko pupilowi ulżyć...
Życzę Twoim ogonkom, żeby rosły zdrowo i radośnie! Wygłaszcz pięknoty ode mnie i moich panienek :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
JKalodont

Dzięki wam Wszystkim, dziewczyny są wymiziane za każdego z osobna : )
Kilka zdjęć Febry:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
lovekrove

http://img375.imageshack.us/i/fdgsh.png/ mina w stylu "eh, wypadło by zmienić już te skarpetki" ;D
Sześciu szczurzych rozbójników: Muffin[*], Oskar[*], Ryjek[*], Szymon[*], Alvin[*], Melman, Zdzichu, Edek[/color]
sheila.

Post autor: sheila. »

lovekrove pisze:http://img375.imageshack.us/i/fdgsh.png/ mina w stylu "eh, wypadło by zmienić już te skarpetki" ;D
love dokładnie to samo pomyślałam ! :D
A Febra śliczna jak zawsze !
Wymiaziaj dzieciaki ode mnie ! I wycałuj w stópki ! :-* :-* :-*
Tylko poproszę o zdjęcia Dobranocki!
sheila&mysia <3
JKalodont

Febra odeszła dziś o 12: 14. Siostra na Nią nadepnęła, niechcący oczywiście - mała zmarła w przeciągu 2 minut od incydentu.
Śnij spokojnie.
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

Post autor: klauduska »

jezu :(
[*]
Awatar użytkownika
lovekrove

O rany... Okropne :'( Niech śpi spokojnie [*]. Trzymaj się.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”