Mój szczur ma na imie Jerzy i ma 3 lata. Przez ostatni czas strasznie schudł.Zawsze był grubawy a teraz waży niecałe 140g!
Ma apetyt jak zawsze,spory,je normalnie. Ale wystaje mu kręgosłup,wszystkie kości.Nie wiem co mam robić, nie wiem czy na coś nie jest chory?
pomocy bo się o niego bardzo boję
pozdrawiam julka070707
wychudzenie! pomocy
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

-
Re: wychudzenie! pomocy
Szczurek już jest w bardzo podeszłym wieku. Możesz kupić Nutridrink w aptece, to jest bardzo pożywne i szczurom smakuje. Najlepiej zamrozić porcje Nutridrinku żeby się nie zmarnowały i odgrzewać je szczurkowi (szkoda wywalać resztę opakowania).
Niestety staruszek już osłabiony jest zwyczajnie. Spróbuj z dokarmianiem go jakimiś wyskokoenergetycznym pożywieniem (nutridrink jest świetny).
Jakieś witaminki też powinien dostawać.
Starość niestety wysysa energię z organizmu. Podejrzewam, że śpi dużo więcej i częściej sie męczy.
Rozpieszczaj go jak możesz na jakie sposoby.
Jakieś witaminki też powinien dostawać.
Starość niestety wysysa energię z organizmu. Podejrzewam, że śpi dużo więcej i częściej sie męczy.
Rozpieszczaj go jak możesz na jakie sposoby.
- StasiMalgosia
Nagłe wychudzenie to napewno poważna sprawa powinnaś pójść z nim do Weta.
Nutridrink wg mnie jest raczej dla szczurów które nic innego jeść nie chcą, lepiej mu ugotowac kurczaczka albo dac gerberka.
Nutridrink wg mnie jest raczej dla szczurów które nic innego jeść nie chcą, lepiej mu ugotowac kurczaczka albo dac gerberka.
starość swoją drogą, a może jakiś wewnętrzny guz?
zeMną:CumbobLunetaMufkaMulinaPiankaOwcaWałekIncognitoKopciuchSrebritkaIvermektynaGremlinRzepicha
zaTM:AdziaDużaFruziaBudyń4KluskiAllelekWałkiNiebieskiChoryDowódcaPomidorowyPszeniczyMlekoKoalaPlamkaTrututSkinerEspriAgutKoKoDoremiSomaliaKapadocja
zaTM:AdziaDużaFruziaBudyń4KluskiAllelekWałkiNiebieskiChoryDowódcaPomidorowyPszeniczyMlekoKoalaPlamkaTrututSkinerEspriAgutKoKoDoremiSomaliaKapadocja
- Paul_Julian
- Kontakt:
Najlepiej by było zrobić rtg. 140 g to bardzo mało, nawet jak na staruszka.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha