Moje sensy

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Iwo

Moje sensy

Post autor: Iwo »

Cześć :)
Przedstawiam Wam moje dwa kochane misiaki, moje cuda :)

-Franek, Franciszek, Franio :D :

Historia Franka nie jest ciekawa i na pewno nie spotka się z aprobatą. Ale od razu podkreslę, ze kocham go całym sercem i jest moim skarbem. Trafił do mnie, jak miła około 2 miesiace. Przez 11 lat swojego zycia byłam wielkim miłosnikiem węży (i wlasciwie nadal nim jestem) i pewnego razu, jak od regularnie od 11-nastu lat, kupiłam mojemu wężowi obiad. Mój wąż jednak nie miał apetytu i obiad został uratowany. Jak spojrzelismy na niego z mezem, od razu sie zakochalismy bez pamieci. I tak sie zaczeło.. Zaczelismy oswajać Franka, bo był z zoologa biedny i w ogole nie oswojony. Weza oddałam znajomemu, ktory jest wetem i miłosnikiem węzy. Płakałam przez 2 dni, ale w koncu Franek załagodził smutek. Proces oswajania Franka był długi i mozolny.. Ale w koncu udało się :) Franek był miziastym szczurkiem, który uwielbiał iskanie i masaże :D Nigdy nie lubił noszenia na rękach. Mimo że był oswojony i kochał mizianie, przez to, ze był z zoologa, nigdy nie oswoił sie tak, jak szczurki "normalne". Na poczatku, jak do nas trafił, okazało sie, ze ma porzadne przeziebienie. Wyleczylismy go. Potem okazało sie, ze jest alergikiem. Tez zaleczylismy. W sumie wydalismy do tej pory na weta miliony :) Tu link do powikłan Frania po narkozie: http://szczury.org/viewtopic.php?f=11&t=31008
Pewnego dnia Franek podszedł do mnie i porzadnie podziabał mi obie dłonie :( I tak zaczeła sie historia z gryzieniem :) Do tej pory ugryzł 4 razy, a my nadal z tym staramy sie walczyc. Dwa tygodnie temu wykastrowalismy go (teraz ma około 6 miesiecy). Na razie nadal gryzie, ale mamy nadzieje, ze przestanie. Po kastracji były komplikacje i miał pewnego rodzaju niedotlenienie mózgu, ale szybko sie wylizał i juz jest wszystko super :D Uwielbia jesc Gerberki :) Dzien bez Gerberka jest dniem straconym ;D
Lubi tez suche karmy Beaphar :) ;)

- Boguś, Bogusław, Bogusławek :D :

Postanowilismy zaadoptowac dla Frania braciszka :) I tak przyjechał do nas z Wrocławia Boguś (od Veereny ;) ). Jest najukochańszym szczurkiem świata :D Bardzo oswojony, uwielbia sie bawic :) Jak trafił do nas miał miesiac. Teraz ma dwa miesiace. Lubi siedziec na ramieniu ;D Jedyny problem medyczny, jaki do tej pory mielismy z Bogusiem jest tu: http://szczury.org/viewtopic.php?f=11&t=31158 Jestemy w trakcie wyjasniania. Bogus jest bardzo towarzyski i kochany. Wydaje sie tez byc bardziej sprawny i zwinny od Frania :D Nie lubi Gerberków :D Nie przepada tez za karmami Beaphar, za to uwielbia Rat Complete Versele Laga :)

Pierwsza próba połaczenia niestety nie udała sie, bo Franek ugryzł Bogusia do krwi. Pierwsza próba była gwałtowna - do transporterka i juz ;) Teraz oswajamy stopniowo i powoli :) Moze sie uda :)

Zdjecia umieszcze lada dzien.
Kaszka ryżowa i wafelki ryżowe - rządzą nami ;D
Awatar użytkownika
jordan

Re: Moje sensy

Post autor: jordan »

No super ;-) czekamy na foty i pisz na bierzaco w temacie :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Sky

Post autor: Sky »

Iwo, Bogus jest z tych miotów:
http://szczury.org/viewtopic.php?f=163&t=30303 ?

Mam dwóch panów z miotu 2, może Boguś to ich brat :D
Foty!
W pamięci Cookie, Biscuit, Manu, Muffin, Anouk, Kavi, Tytus i Festus.

http://www.szkicz.blogspot.com <- rysuję sobie.
Awatar użytkownika
Sky

Post autor: Sky »

Poprawka, moi bracia są z miotu nr 1 :D
W pamięci Cookie, Biscuit, Manu, Muffin, Anouk, Kavi, Tytus i Festus.

http://www.szkicz.blogspot.com <- rysuję sobie.
Iwo

Nie, to nie te :) Mój jest urodzony chyba 31 marca :) Nie moge znaleźć posta, ale tytuł był chyba: "9 maluszków Husky", czy cos takiego :)
Awatar użytkownika
Effie

Post autor: Effie »

Też strasznie chciałabym mieć węża, ale chyba musiałabym go zagłodzić na śmierć, bo nie miałabym serca go karmić szczurkami :( Piękna historia Franka- trzymam kciuki za oswajanie. Teraz, skoro ma proludzkiego braciszka, na pewno szybko się nauczy, że ludź jest fajny ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Franuś - szczęściarz! :) Niech mu los nie przestaje sprzyjać - życzę ogonkowi zdrowia i beztroskiego radosnego zycia; trzymam też kciuki za zdrowie Bogusia :)
Wygłaszcz szczurki ode mnie :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Iwo

Dzięki za dobre słowa! :)
Franio był juz bardzo oswojony, ale od dnia, kiedy ugryzł, przestał byc niestety. Tzn., dokładnie mówiac, oswojony jest, ale nie miziasty. No i unikamy kontaktu - on i rece. Tak jakby się cofnął niestety... No, mam nadzieje, ze mu minie :)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Na pewno się do Ciebie przekona i będzie dobrze.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

Może mu jeszcze nie opadły hormony po kastracji. ;)
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
Iwo

Paul, dzieki za "słowa-miodzie" ;)
Nakasha - tez uwazam, ze po kastracji trzeba jeszcze poczekac. Niektórzy użytkownicy twierdza, ze po kastracji czekali 2 nawet 3 miesiace, zanim ich szczurki przestały gryźć :)
Iwo

Na razie umieszcze tylko stare zdjecia Franka i Bogusia, poniewaz jeszcze nie zdazyłam zrobic nowych :) Teraz juz szczurki podrosły, a zwłaszcza Boguś ;) :

Franek: http://imageshack.us/g/171/p1080641a.jpg/

Boguś: http://imageshack.us/g/828/p1080657s.jpg/

:D
Iwo

Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Iwo

Bo one są dla siebie stworzone :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”