Dziura pod ogonkiem...

Wszystko inne, czego nie można zakwalifikować do żadnego z podanych działów. Na przykład: kilka objawów, dotyczących ogółu zachowań chorobowych, czy niewydolność kilku organów, obejmujących zarówno wewnętrzne, jak i zewnętrzne.
To jest dobry dział, jeśli nie wiesz gdzie możesz umieścić swój post - by najlepiej pasował.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
marti__k

Dziura pod ogonkiem...

Post autor: marti__k »

Mojej Carmen zrobiła się dziura pod ogonikiem, jakby otwarta rana. Czy ktos może miał doczynienia z takimi objawami. Idę do weta z Nią, ale najierw chcę wiedzieć....Dzięki.Marta
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Re: Dziura pod ogonkiem...

Post autor: Paul_Julian »

Możliwe , że to ropień w takim miejscu, możliwe że jakiś paskudny guz czy wrzód. Nie jestesmy w stanie nic strwierdzić po opisie. Zdjęcie by się przydało, ale w sumie to nie wiem czy cos by dało.
Nie zauwazyłas wczesniej nic w tym miejscu ?

Idź do dobrego weta, poszukaj tu http://szczury.org/viewforum.php?f=13
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
marti__k

Paul_Julian pisze:Możliwe , że to ropień w takim miejscu, możliwe że jakiś paskudny guz czy wrzód. Nie jestesmy w stanie nic strwierdzić po opisie. Zdjęcie by się przydało, ale w sumie to nie wiem czy cos by dało.
Nie zauwazyłas wczesniej nic w tym miejscu ?

Idź do dobrego weta, poszukaj tu http://szczury.org/viewforum.php?f=13

Pójdę do SGGW, tam jest lecznica. Nie dam rady zrobić zdjęcia, nie chcę męczyć Szczurki, ta rana wygląda okropnie, dosłownie zrobiła się dziura. Całe szczęście nie ma to wpływu na samopoczucie Carmen bo biega i jest aktywna jak zawsze ale mi serce pęka. Nie chcę aby wet jej robił zastrzyki i kazał przychodzić codziennie na kłucia ....
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

to wygląda jak guzek z dziurą ?
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
marti__k

tak tak, teraz sie przyjrzałam że spuchniey guzek i dziura w środku.... :(
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

to jak najszybciej do weterynarza.
moja szczurka miała coś takiego :
Obrazek
okazało się, że to zropiały guz nowotworowy. mała miała zabieg, wycięliśmy go, jednak następnego dnia okazało się, że nowotwór zdążył zająć całe drogi moczowe i musieliśmy co uśpić.

u Was to może być 'tylko' ropień, ale trzeba koniecznie skonsultować z wetem, bo nigdy nie wiadomo, co kryje się wewnątrz.
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
marti__k

Dziękuję za informacje, to nasze o wiele większe.... najgorsze że mam parkę a Carmel taki przywiązany do Carmenki :( Nie wiem co to będzie.....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne / ogół objawów”