Wciąż nieśmiałe...

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

menerwenn

Wciąż nieśmiałe...

Post autor: menerwenn »

Nie wiem już co robię źle... poprzednie moje ogony były chyba bardziej przyswajalne że tak powiem. Po miesiącu wciąż jestesmy na etapie brania na ręke co skutkuje paniką przez pierwsze 10 minut.Wyjmowanie z klatki ... cóż jeden wychodzi sam... drugiego niestety muszę wyciągać. Próbowałam wkładać je w koszule miały sporo miejsca do chodzenia "po mnie" ale Kilogramy bobków i litry siusków na dzień dobry, wciąż. Potem kryjówka w rękawie pod pachą ( ^^ ach ten zapach ) i nie ma mowy żeby nosa wychylić.. O wybiegu nawet nie myśle ... póki co. Macie jakieś dobre rady ??
Im bardziej poznaje ludzi ...BOŻE! JAK KOCHAM ZWIERZĘTA !!
Awatar użytkownika
Fuzia
Numer GG: 13888145

Re: Wciąż nieśmiałe...

Post autor: Fuzia »

Ja myślę , że każdy szczurek ma swój charakter , jeden szybko się oswoi a drugiemu zajmie to dłużej ..
A ile czasu spędzasz ze szczurkami <na trzymaniu na rękach i zabawach> ?
Majka , Tośka, Kuleczka

Za TM : Zosia vel Mała [*], Mika [*]
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=34871 <- Wpadajcie często :*
menerwenn

Post autor: menerwenn »

Są u mnie miesiąc, każdego dnia staram sie poświęcić im minimum trzy-cztery godziny ...
Im bardziej poznaje ludzi ...BOŻE! JAK KOCHAM ZWIERZĘTA !!
Awatar użytkownika
Fuzia
Numer GG: 13888145

Post autor: Fuzia »

Szukajka nie gryzie ; ) . Ja jestem nowa na forum i skoro spędzasz z nimi dużo czasu to ja nie wiem czemu tak jest .. Ale jest mnóstwo podobnych tematów o oswajaniu itd . Poszukaj , na 100% znajdziesz .
Majka , Tośka, Kuleczka

Za TM : Zosia vel Mała [*], Mika [*]
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=34871 <- Wpadajcie często :*
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Odpowiedz jest bardzo prosta - miesiac to nie jest dlugi okres posiadania i oswajania szczurow, albo po prostu trafilas na bande dzikusow :) Moje maluchy sa u mnie prawie 5 miesiecy i tez jestesmy nadal przy etapie brania na rece, tacy sa, nie byli oswajani po urodzeniu, ciagle w malej klatce, jednym slowem porazka. Co oczywiscie nie oznacza, ze sie poddalam, kazdy dzien jest wyzwaniem, zarowno dla nas jak i chlopakow.
Spedzaj z nimi duzo czasu i nie trac cierpliwosci, w koncu to Twoje ukochane pupile ;)
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Awatar użytkownika
mini

Post autor: mini »

Każdy szczur jest inny i każdy wymaga rożnej ilości czasu jaki trzeba mu poświęcić na oswajanie. Trzeba być cierpliwym mi tego "nie paprać" zbytnim pośpiechem, czy przymuszaniem do czegokolwiek ;)
Dodatkowo, szczury mają gorsze i lepsze dni, więc nawet dobrze oswojony szczur może jednego dnia bez problemu wchodzić na rękę i reagować na cmokanie itp, a drugiego mieć nas w głębokim poważaniu :P
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Główne”