Kraków - szczurek szuka domu

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

Toczka

Kraków - szczurek szuka domu

Post autor: Toczka »

Witam,

Ja i mój małżonek jesteśmy fanami szczurków, sami przygarnęliśmy najpierw dwa szczurki dumbo, a potem jeszcze jednego maluszka, już całkiem zwykłego. Żyło nam się w piątkę całkiem dobrze, niestety okazało się, że odkąd przybył do naszego domu trzeci szczurek, Przecinek, obojgu nam nasiliły się reakcje alergiczne, w moim przypadku pojawiły się też problemy z oddychaniem. Szczurek jest kochany i bardzo przymilny, skradł nasze serca, ale niestety musimy się z nim rozstać :( Oddamy go tylko w dobre ręce, komuś kto kocha szczurki i zapewni Przecinkowi jakieś inne, szczurkowe towarzystwo, bo jak każdy wie szczurki to zwierzątka stadne :)
Sami możemy zapewnić małemu transport z Krakowa do Łodzi, Kielc, ewentualnie za pośrednictwem znajomych do Warszawy bądź Katowic.
Bardzo nam zależy, żeby przecinek znalazł troskliwych opiekunów, którzy pomogą mu przeżyć rozstanie z naszymi dwoma starszymi szczurkami. Wszystkie trzy bardzo się zżyły i jestem prawie pewna, że Przecinek nie będzie umiał żyć w klatce sam.
Dodaję też zdjęcia ogonka, żeby mógł też skraść i Wasze serca.

http://1.bp.blogspot.com/-AUFFVwC7mEQ/T ... ecinek.JPG
https://lh5.googleusercontent.com/-ktzZ ... cinek2.JPG
https://lh4.googleusercontent.com/-5lSq ... cinek3.JPG
Awatar użytkownika
Oskar
Numer GG: 10085904

Re: Kraków - szczurek szuka domu

Post autor: Oskar »

Witam, jestem zainteresowana Przecinkiem (jest piękny). Posiadam jednego ogonka około trzy miesięcznego i chciałabym dla niego towarzysza. Najchętniej chciałabym porozmawiać na temat Przecinka, a zwaszcza jego zachowań ponieważ trochę obawiam się lączenia dwóch samców w stadko. Czy jest taka możliwośc? Pozdrawiam, mama Oskara. :)
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

z tego co się orientuję, szczurek znalazł już domek. a na pewno miała być przeprowadzona wizyta :)
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
Oskar
Numer GG: 10085904

Post autor: Oskar »

Dziękuję za informację.Pozdrawiam :)
ObrazekObrazek
Ze mną: Spidi i Gadżet
Toczka

Post autor: Toczka »

Zgadza się, dzisiaj o 15 Przecinek będzie wizytował potencjalny nowy domego. Zobaczymy jak przebiegnie zapoznawanie. Przecinek ma ok. 9 miesięcy i zdecydowanie dąży do dominacji nad małym stadkiem. My mamy jeszcze dwa starsze samczyki, które nie dawały sobie w kaszę dmuchać. Młodszy szczurek mógłby mieć z nim mały problem, choć też z drugiej strony Przecinek mógłby w ogóle nie postrzegać go jako rywala, bo byłby zwyczajnie za mały. Ciężko wyczuć. Szczurek, którego jedziemy poznać jest w jego wieku, więc przypuszczam, że będzie mu łatwiej ustalić hierarchię ważności z Przecinkiem :]
Pozdrawiam
Toczka
endorfina.

Post autor: endorfina. »

on jest genialny, śliczny i ogonek jak moje maluchy, pasował by do nich ;D
żebyz nalazł fajny, kochający domek.
RaggaMuffin <3
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

I jak tam w końcu losy przecinka?
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Rajuna

Post autor: Rajuna »

Z tego co wiem od Toczki, Przecinek trafił do nowego domu i ma się bardzo dobrze :)
Hertz, Kokos, Tina, Wydra, Merrill, Resa, Sówka, Rina, Iwan Groźny, Guarana, Pchła, Szachrajka, Rudzik
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”