Pomocy
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Pomocy
Moja szczurka zwymiotowała i teraz dziwnie sie zachowuje ma nastroszone futerko, zawsze jest bardzo ruchliwa a teraz tylko lezy a jak juz chodzi to bardzo leniwie to robi, malo zjadla i jest jest chlodna w dotyku tak jakby jej sie temp zmniejszyla. Co mam robic bardzo prosze o pomoc:(
- Paul_Julian
- Kontakt:
Re: Pomocy
Bez paniki. To normalne zachowanie po zadławieniu. Szczurki nie wymiotują, ale jak sie zadławią i jedzonko utknie to usiłują je wyrzucić i wtedy "wymiotują" , kładą uszy po sobie i wyglądają bardzo źle.
Tutaj http://szczury.org/viewtopic.php?f=11&t=16878& poczytaj o zadławieniu.
Szczurka jest na pewno teraz zdenerwowana i po prostu źle sie czuje. Możesz ją przytulić , trzymac pod bluzą. Jak moje sie zakrztuszą to jak uciekną do gniazdka to je obserwuję czy wszystko z nimi okej.
Jak przestaną wymiotować to najchętniej by sie polozyly i przespały. Mozesz dac do gniazda butelkę z gorąca wodą owiniętą szmatką, zeby bylo ciepło.
Nie dawaj nic lepkiego do jedzenia.
Jesli sytuacja sie powtórzy to obserwuj w jakiej sytuacji. Moje sie krztusiły chlebem (wiec już go nie dostają ) i najczęsciej jak nie mialy nic ciekawego w misce i dostały owa porcję. Wtedy sie rzucają łapczywie. No i ostatnio, jak dorzucalem żwirku, a sobie jadły i Kropek się mocno przestraszył.
Tutaj http://szczury.org/viewtopic.php?f=11&t=16878& poczytaj o zadławieniu.
Szczurka jest na pewno teraz zdenerwowana i po prostu źle sie czuje. Możesz ją przytulić , trzymac pod bluzą. Jak moje sie zakrztuszą to jak uciekną do gniazdka to je obserwuję czy wszystko z nimi okej.
Jak przestaną wymiotować to najchętniej by sie polozyly i przespały. Mozesz dac do gniazda butelkę z gorąca wodą owiniętą szmatką, zeby bylo ciepło.
Nie dawaj nic lepkiego do jedzenia.
Jesli sytuacja sie powtórzy to obserwuj w jakiej sytuacji. Moje sie krztusiły chlebem (wiec już go nie dostają ) i najczęsciej jak nie mialy nic ciekawego w misce i dostały owa porcję. Wtedy sie rzucają łapczywie. No i ostatnio, jak dorzucalem żwirku, a sobie jadły i Kropek się mocno przestraszył.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Re: Pomocy
Dziękuje bardzo za odpowiedź i pomoc. Zastosuje sie do twoich wskazówek. Jeszcze raz dziękuje:)