Starałam się nie kąpać szczurków ale teraz jest to raczej konieczne. Czy wiecie może jak temu zapobiec na jakiś czas może mi coś polecicie?

Jeżeli taki temat już był to proszę skierujcie mnie do niego.

Moderator: Junior Moderator
Dziękuję wam! Tak ma towarzystwo w postaci dwóch innych szczurkówBlack rat pisze:Jak najlepiej zadbać o sierść swojego ulubieńca, mój szczurek odkąd pamiętam zawsze miał czystą i puszystą sierść, lecz ostatnio bardzo opuścił się w jej czyszczeniu teraz jego sierść jest posklejana, śliska, nieprzyjemna w dotyku i brudna.
Starałam się nie kąpać szczurków ale teraz jest to raczej konieczne. Czy wiecie może jak temu zapobiec na jakiś czas może mi coś polecicie?![]()
Jeżeli taki temat już był to proszę skierujcie mnie do niego.
Ma 9 miesięcy i zaznaczam że to samiczka.noovaa pisze:A w jakim jest wieku ? Tłusta skóra może być też wynikiem burzy hormonalnej
greenfreak pisze:A ja się podepnę z innym pytaniem - jeśli zdrowy szczur miałby tłustą sierść czy coś podobnego, to czy mu to w czymś przeszkadza, czy można po prostu dać mu spokój?
Ja mam trochę inaczej, bo szczurzynę-brudasa, która ustawicznie nie myje tyłka, choć jest w stanie