Dziewuszki na razie są malutkie, chudziutkie i baaardzo rozbrykane, do nowych domków będą mogły iść za jakieś 2-3tygodnie, kiedy nabiorą trochę ciałka. Są zdrowe, sierść mają ładną, tylko niedojadki.
Wszystkie są odważne, człowieka w ogóle się nie boją, mnie od razu oblazły, iskały, lizały

O charakterkach na razie w dwóch słowach, jeszcze zobaczymy co z nich za ziółka

Pierwsza kruszynka, to spokojna, malutka, czarna kapturka. Daje się dominować i lubi mizianko przed snem.
Na zdjęciach tego nie widac (aparat odmawia posłuszeństwa), ale ma złamany ogonek -końcówkę + 2 blizny, nie po chorobie, bardziej wygląda to na jakąś większą rankę, może ktoś przytrzasnął jej ogon.

Następna panna to kapturkowy agutek, również miziankiem nie pogardzi, jest bardzo ciekawska i rozbrykana.
Ogonek ma dwukolorowy

Największa panienka cała czarna z białymi przednimi łapkami i białym brzusiem. Nie ma prawie połowy ogona(myśle, że odpadł bo była niegrzeczna). Największy łobuz, wszystkich zaczepia, nawet mnie ciągneła za włosy! Za moją Kaśką ciągle łazi i na nią "fuka", ogólnie "fuka" bardzo często. Mam z niej niezły ubaw:)

I ostatnia, najlichsza dziewuszka, albinosek. Jest najmniejsza, najchudsza, ale siostry dominuje. Lubi się przytulać, 3 razy sama do mnie przyszła i domagała się czułości

Tu dla porównania z moją Miszką

Nie wiem dlaczego nie mogę dodać miniaturek, może jakiś mod poratuje? W ogóle nie było tej opcji na is.
Tak jak pisałam dziewuchy za 3 tygodnie będą mogły iść w świat. Przy adopcji obowiązują standardowe pytania + ew. wizyta przedadopcyjna.