Mnóstwo podrzuconych szczurów, pilnie potrzebuję dt
Moderator: Junior Moderator
Mnóstwo podrzuconych szczurów, pilnie potrzebuję dt
Miałam mieć tymczas dla całej niżej opisanej ekipy, który właśnie z różnych względów nie wypalił, więc wrzucam info i bardzo proszę o pomoc.
Ktoś w ubiegłą niedzielę podrzucił mi pod furtkę chomiczą klatkę pełną małych szczurów z niewiele większą matką. Łącznie 23 szczury, dwa mioty - młodszy miot ma około miesiąca (14 sztuk, nie wiem dokładnie jak z płciami, ale na oko po równo), starszy około dwóch miesięcy - 5 samiczek, 3 chłopaków. Matka nie wygląda na więcej niż 3-4 miesiące, chuchro straszne. Nie jestem w stanie ich zatrzymać, brakuje mi miejsca i klatek. Rozdzieliłam starsze szczury, ale to nie załatwia sprawy.
Małe są... no małe. Drobne i niewyrośnięte, zwłaszcza młodszy miot. Nie odzyskały jeszcze formy, to takie kruszyny wielkości małej myszy. Obstawiam niezły chów wsobny, ale tak naprawdę nie mam pojęcia, skąd te szczury, nikt w okolicy nic nie wie albo udaje, że nie wie. Część była przeziębiona - znalazłam je późnym rankiem, padał deszcz i było zimno, a klatka nie była niczym zabezpieczona. Prawdopodobnie stały tak kilka godzin, ściółka w klatce i same szczury były zupełnie mokre. W tej chwili nie smarka już żaden. Podawałam tylko vibovit i convalescence. Wszystkie szczury to berkshire i kaptury, matka też kaptur. Nie mam zdjęć, nie zanosi się, żebym je wkrótce miała, ale nie wyróżniają się niczym szczególnym, ot, takie zwykłe miłe pchły.
Raczej cięzko się teraz skontaktować ze mną przez jakiegokolwiek foruma, ale na wszelki wypadek zostawiam telefon. Mieszkam pod Wrocławiem, w okolice Wroca mogę dowieźć.
512 275 145
Ktoś w ubiegłą niedzielę podrzucił mi pod furtkę chomiczą klatkę pełną małych szczurów z niewiele większą matką. Łącznie 23 szczury, dwa mioty - młodszy miot ma około miesiąca (14 sztuk, nie wiem dokładnie jak z płciami, ale na oko po równo), starszy około dwóch miesięcy - 5 samiczek, 3 chłopaków. Matka nie wygląda na więcej niż 3-4 miesiące, chuchro straszne. Nie jestem w stanie ich zatrzymać, brakuje mi miejsca i klatek. Rozdzieliłam starsze szczury, ale to nie załatwia sprawy.
Małe są... no małe. Drobne i niewyrośnięte, zwłaszcza młodszy miot. Nie odzyskały jeszcze formy, to takie kruszyny wielkości małej myszy. Obstawiam niezły chów wsobny, ale tak naprawdę nie mam pojęcia, skąd te szczury, nikt w okolicy nic nie wie albo udaje, że nie wie. Część była przeziębiona - znalazłam je późnym rankiem, padał deszcz i było zimno, a klatka nie była niczym zabezpieczona. Prawdopodobnie stały tak kilka godzin, ściółka w klatce i same szczury były zupełnie mokre. W tej chwili nie smarka już żaden. Podawałam tylko vibovit i convalescence. Wszystkie szczury to berkshire i kaptury, matka też kaptur. Nie mam zdjęć, nie zanosi się, żebym je wkrótce miała, ale nie wyróżniają się niczym szczególnym, ot, takie zwykłe miłe pchły.
Raczej cięzko się teraz skontaktować ze mną przez jakiegokolwiek foruma, ale na wszelki wypadek zostawiam telefon. Mieszkam pod Wrocławiem, w okolice Wroca mogę dowieźć.
512 275 145
- Frugo_Frugo
Re: Mnóstwo podrzuconych szczurów, pilnie potrzebuję dt
Ja mogę wziąć 1 maluszka na DT z możliwością DS nawet. 

Ze mną : Dudek i Irysek <3
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=36014
- Emil_Otto
- Numer GG: 41416152
Zdjęcia by się przydały
To pomoże w znalezieniu domku dl maluszków ;P

ja poszukuję jednej a prawdopodobnie nawet dwóch dziewuszek do doszczurzenia... czy wiadomo coś o tym jak reagują na człowieka? przy takiej sytuacji trudno się spodziewać żeby podrzucone ogonki były jakkolwiek oswojone... Jestem z trójmiasta ale moze udaloby się znaleźć transport. no i wtedy to już DS wchodzi w grę
Ze mną: Avangarda, Revolta, Morwena, Troya, River, Boomer
Na tęczowym mostku: Vendetta, Vesania, Ciri, Marian, Rebelia, Ninde Banshe, Geralta, Valkiria, Falkon (tęsknimy!)
Na tęczowym mostku: Vendetta, Vesania, Ciri, Marian, Rebelia, Ninde Banshe, Geralta, Valkiria, Falkon (tęsknimy!)
Jestem z Wrocka, mogę dać tymczas kilku, mogę też zrobić zdjęcia, zaraz napiszę PM
Wyszukiwarka nie gryzie
Warto przedzwonić do autorki wątku, bo nie wiadomo kiedy znów się tu pojawi.
Tak wiem, doczytałam, już dzwoniłam 

Wyszukiwarka nie gryzie
- Frugo_Frugo
I co? ;> Ja napiszę sms'a. 

Macie jakieś wieści?
Ze mną: Avangarda, Revolta, Morwena, Troya, River, Boomer
- Frugo_Frugo
Nie,nie dzwoniła do Malachit, ja jeszcze napisze teraz.
Hej jeżeli skąbinuję jakieś klatki to mogę wziąśc wszystkie na tymczas.
Ale powiec mi czy są 2 mioty i 1 matka?
Ale powiec mi czy są 2 mioty i 1 matka?
Jogi Leon Julian Galaxy Gold
['][']['] Sisi Tosia Lili Lori Rózia [']['][']
Jest napisane ,że są 2 i mama

No właśnie widzę i się zastanawiam czy te dwa mioty są od niej.
Jogi Leon Julian Galaxy Gold
Ja wezmę cztery-pięć samiczek na DT, napisałam do Fei.
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Do zobaczenia Skarby moje...
Do zobaczenia Skarby moje...
Jest napisane wszystko. Wystarczy chcieć
Mioty są oba jej.Czarno na białym