Pusia i Latek - moje szczurki :D

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
iwciunia11

Pusia i Latek - moje szczurki :D

Post autor: iwciunia11 »

Chcialam przedstawic Wam moje ulubione szczurki Pusie i wykastrowanego Latka. Kiedys byl jeszcze Dambi, lecz juz go nie ma. Oto ich historia :

Bylam bardzo nakrecona na szczury, nakrecalam tez moja mame. Ogolnie bardzo chcialysmy je miec za wszelka cene. Czekalysmy tylko na fajniejsza okazje. Pozniej tata kupil mi klatke - dosc duza :D. Bylysmy bardzo ucieszone z tego powodu, bo nie musialysmy jej kupowac. Pewnego razu poszlysmy do sklepu zoologicznego i zobaczylam szczurka. Bardzo dlugo plakalam po zobaczeniu go. Byl samotny, agresywny, nie nmial warunkow do zycia. Wiem, ze zwykle tak jest w sklepach zoologicznych, ale poprostu bylo mi bardzo smutno :/
I postanowilam go wziac. To byl bardzo zly wybor, bo nie wiedzialam w jakim jest wieku. Mowili mi, ze ''na pewno'' ma 3 miesiece, ale on byl doroslym szczurem.
CODZIENNIE spedzalam z nim bardzo duzo czasu. Przez miesiac. On sie nie oswoil, bardzo gryzl, do tego stopnia, ze balam sie wkladac reke do jego klatki. Pozniej pomyslalam, ze jest bardzo samotny i drugi szczur moglby cos zrobic. Chcialam nabyc szczura, jak najszybcie, dlatego polecialam do sklepu zoologicznego i wzielam samca. Nie gryzl, byl bardzo fajny i mily.
Niedlugo po tym Dambi umarl.
Wiec nowy szczur, czyli Latek zostal sam.
Pozniej okazalo si, ze musze zrobic mu operacje podciagniecia krwawiacego, wypadajacego napletka, na ktorym zaczela robic sie martwica.
Musialam codziennie sprawdzac szczury do adopcji, wydzwaniac do ludzi, bo zwykle nie chcieli przesylac dalej, za swoje miasto.
Kontaktowalam sie z roznymi hodowlami, ktore moglyby przetransportowac szczury do mojego domu, jednak moja mama sie nie zgodzila, bo byly bardzo drogie.
Ogolnie, bardzo dlugo kombinowalam, co zrobic, zeby Latek nie byl samotny i pewnego dnia dziadek zaczal mnie namawiac, zeby to on kupil mi szczura w sklepie zoologicznym. Powiedzialam mu, zeby sie wstrzymal, poszuklalam jeszcze troche adopcji, bo bardzo nie chcialam miec szczura ze sklepu. Jednak po kilku dniach dalam sie namowic.
Dostalam prawdopodobnie niedokarmiana i chora samiczke, ktora miala byc samcem !!
Musialam wykastrowac Latka i oczekiwac na ewentualny porod, ktorego na szczescie nie bylo ;D
Teraz wszystko jest ok, szczurki sa rezem od kilku miesiecy, Latek nie jest samotny, bo mieszka z Pusia.

Nie wstawiam zdjec, a filmik : http://www.youtube.com/watch?v=iV3Tra7wJ20
Ze mna - Pusia, Mycha i Latunio ;3
xiao-he
Kontakt:

Re: Pusia i Latek - moje szczurki :D

Post autor: xiao-he »

Po prostu urocze :D A jak pięknie śpią! Latek okrywa się Pusią jak kołdrą :P
Mizianko dla ogonów! :-*
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Awatar użytkownika
iwciunia11

xiao-he pisze:Po prostu urocze :D A jak pięknie śpią! Latek okrywa się Pusią jak kołdrą :P
Mizianko dla ogonów! :-*

Dziekuje, mizianko takze dla twoich ;P
Awatar użytkownika
Agusta

Post autor: Agusta »

Latek zalotnik! Haha, mega jest!
A Pusia piękna panna! :)
Cudne kaptury masz ;)
Moje Puchate: Milu Lilu Jadwiga Beza Ważka < : ) ~~
...::: Zajrzyj do nas :::...
Awatar użytkownika
iwciunia11

Aj, zrobilam ze zlej strony, przepraszam !!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To ich klatka po remoncie, planuje dodac tu wiecej natury, tzn. kamuczkow i galazek z drzew owocowych ;P

Obrazek

Na razie to tyle :)
xiao-he
Kontakt:

Klatka piękna, ale przydałoby się w niej więcej hamaczków ;) Chociaż podziwiam Cię za umiejętności majsterkowicza :D
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Awatar użytkownika
iwciunia11

Nie trzeba miec umiejetnosci majsterkowicza, zeby cos takiego zrobic.
Wystarcza miedziane druty i ktos do pomocy :D
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

ja bym tu widziała jeszcze jakas półkę po lewej i hamak po prawej albo odwrotnie :)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
xiao-he
Kontakt:

No ja bym nawet z kimś nie zrobiła takiej klatki :D
Awatar użytkownika
iwciunia11

To na prawde nic trudnego.
Pitulki dostaly dzisiaj garstke trawy i koniczyny, do tego ciasteczka, ktore upieklam specjalnie dla nich !! :P
W dodatku poszlam do lasu i wyrwalam kilka patykow z drzew owocowych, ktore im wyparzylam i podalam.
Tak samo zrobilam ze znalezionymi kamlotami :P
xiao-he
Kontakt:

One mają u Ciebie jak w niebie ::)
Awatar użytkownika
iwciunia11

Przesadzasz :P
To z milosci ;33
Bo jak tu tych slodziakow nie kochac ??

ps. wredna Pusia jadla tylko zielenine, na ciastka popatrzala, powachala i wlasciwie nie chciala jesc.

Ale z zielenina spala i zjadla...prawie cala !!
Awatar użytkownika
Lilien
Numer GG: 8356274

Post autor: Lilien »

Jakie fajne te twoje szczurki! Łatek jest grzeczny chyba tylko jak śpi bo z tego co widzę za pusią uwielbia biegać, wiosne poczuł i na amory mu się zebrało ;) Klateczke mają też niczego sobie, gratuluje pomysłu :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
iwciunia11

Latek jest nerwowy, gdy Puska ma rujke. Dla mnie to troche smieszne, bo szczurki moga sobie nawzajem zapewnic wybieg. On gania ja po pokoju w celu zgwalcenia, a ona ucieka z piskiem !! ;P
Dzisiaj zrobilam im generalny porzadek i wredoty, zamiast robic do kuwetu, okazuj sie, ze robia do koszyczkow :(
Awatar użytkownika
iwciunia11

Jakby ktos byl zainteresowany to moge wrzucic fimiki z ich aczenia ::)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”