Mika ?-29.05.2012

Miejsce dla tych, których już z nami nie ma...

Moderator: Junior Moderator

Awatar użytkownika
Fuzia
Numer GG: 13888145

Mika ?-29.05.2012

Post autor: Fuzia »

Godzina 16.00 trzymam Mike na kolanach , czuję palcem jak mocno bije jej małe serce. Oddycha z trudem. Wiem , że to już czas. Ale w duszy proszę , bym sie myliła. Mika nie miała już sił trzymać sama głowy. Podtrzymywałam ją palcem , a ona swoim noskiem wtulała się w mą dłoń , umyła się i schowała nosek między moimi palcami. Pogłaskałam ją .
16.10 - Mika ma dziwny wstrząs , chwyta haust powietrza i wypuszcza. Zaciska łapki na mej rece , jestem pewna , Mika odchodzi. Szklanki w oczach.
16.12- Ta godzina wryła się w ma pamięć . Mika zaczęła dziwnie wibrować całą fają , od głowy przez brzusio do pupci. To był ostatni wstrząs. Jej serce stanęło , przestała oddychać. Z oka popłynęła mi jedna łza. Tylko tyle mogłam dla niej zrobić. Być z nią , tak jak ona była ze mną . Pocieszyć ją tak jak ona zawsze mnie. Ukochac ją i dać jej ciepło serca.

Mika- najwierniejszy mój przyjaciel. W życiu wiele przeszła .. Mieszkała z samcem w ciasnej klatce , miała 3 mioty. Zawsze była mała jak na szczurka , ale miała długi ogon i wolę walki ! Był to mały słodki charakternik. Gdy otwierałam klatkę pierwsza wyskakiwała do drzwiczek z radosnym pyszczkiem , taką właśnie chcę mieć ją w pamięci , uśmiechniętą , wesołą i pełną życia. Starałam się dać jej to co miałam najlepsze , swoje serce, czas i miłość. Ukochałam ją całą sobą .
Umarła smiercią naturalną , gdyż miała około 2,5 roku. Ciesze się że umarła w spokoju , bez bólu , otoczona moją dłonią .
Była najukochańszym , najtulaśniejszym i najciapowitszym szczurzynkiem z mego stada. Bez niej jest tak pusto . Nie wyobrażam sobie wstać jutro i nie zobaczyć jej już nigdy . Nie wyskoczy do klatki , nie zliże moich łez z policzka , nie utuli i nie pocieszy. Serce moje i moich malutkich mocno krwawi , to jest dziura , której nie zapełnię już niczym .
Mika-Najwierniejsza przyjaciółka , traktowałam ją jak równą sobie , była dla mnie jak siostra , człowiek , kumpela której nigdy nie miałam. Dziękuję Ci za każdy uśmiech , za całe szczęście i za to że wstąpiłaś do mego życia swymi małymi łapkami i pozmieniałaś w nim wszystko na lepsze . Kocham Cię .
Leć Szczurzynko za Tęczowy Most , spotkaj się z Zosią i niech wielkie stado przyjmie Cię do siebie.
[*] :'(
Majka , Tośka, Kuleczka

Za TM : Zosia vel Mała [*], Mika [*]
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=34871 <- Wpadajcie często :*
xiao-he
Kontakt:

Re: Mika ?-29.05.2012

Post autor: xiao-he »

Dla Miki, niech leci tam daleko, za Tęczowy Most, Na Zielone Pola, do Zosi i innych ogonków :'(
Żegnaj Mikusiu, będziemy tęsknić [*]
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Awatar użytkownika
akzi

Post autor: akzi »

dla Mikusi maleńkiego aniołka [*]
dołączyła do stada gdzie orzechy w miodzie można jeść do woli .. żegnaj maleńka :(
Obrazek

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ... :( Melina ma się dobrze w nowym domku
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Bardzo mi przykro :(

[*] leć Aniołku za Tęczowy Most...
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Awatar użytkownika
zyberka

Post autor: zyberka »

pięknie napisane...
[*] leć szczurza duszyczko :(
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

[*]
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

[*]
9 duszyczek za TM [*]
treehouse

Post autor: treehouse »

:(
Awatar użytkownika