Yuki

Miejsce dla tych, których już z nami nie ma...

Moderator: Junior Moderator

Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Yuki

Post autor: noovaa »

Przyjechała do mnie w październiku 2010r jako dorosła, 8mio miesięczna kobietka. Od początku pokazywała, że nie ma najmniejszego zamiaru współpracować.

Yuki - wyciągnięta z laba ... Nie wiem co im tam takiego robili, że Yuki całe swoje życie była po prostu wredna. Nie dała się oswoić ... Czuję do niej wielki szacunek właśnie za to, że nie dała się nigdy złamać. Miała swój charakter, swoje poglądy i całe życie była temu wierna.

Przyjechała do mnie. Pierwsze wrażenie było niesamowite. Sztywna przy dotyku ... nieeee, ona się nie bała! Ona nie lubiła nikogo, nie można było dotykać. Każda próba oswajania była nieskuteczna ... Wiele dni próbowałam namówić ją na smakołyk z ręki. Co robiła ? Cokolwiek bym jej nie dała olewała, odwracała się tyłem, odpychała łapką, a jak byłam zbyt nachalna, brała i odkładała obok. Nie zjadła! To było piękne.
ObrazekObrazek

Uparta.

Nie wydawała z siebie dźwięków ... Nawet moje szczury traktowały ją inaczej. Łączenie odbyło się bezproblemowo. Yuki bez słowa, przewróciła każdego po kolei na plecy i tak oto w 15 minut od zapoznania się ze stadem, została alfą. Ale spała sama. Ona była zbyt ważna żeby zadawać się ze mną, czy z moimi szczurami ...
Obrazek

Dumna.

Jak tylko zamieszkała z moim stadkiem, skutecznie pozbawiła je hamaków. Calutkie swoje życie, wszelkie złości ( a było ich troszkę ) wyładowywała na wszystkich wiszących w klatce szmatach. Zabić, zedrzeć, miażdżyć, zerwać i wywalić w kąt ! Nigdy się nie dowiem, co ona miała do tych szmat, ale wyraźnie jej przeszkadzały. Moje szczury przeniosły się więc ze spaniem do koszyków ... a każda próba powieszenia hamaka kończyła się tak samo.
Obrazek

Niszczycielka.

Yuki lubiła mnie czasem ugryźć ... Ot tak sobie ... przejdzie obok i dziabnie. W rękę, w bok, w brzuch ... gdziekolwiek .. aby niespodziewanie. Bo trzeba mi było przypomnieć, że ona tutaj panią jest. Gryźć całkiem przestała dopiero, jak zaczęła chorować. Już jej się nie chciało.
Obrazek

Złośliwa.

Lubiła dziwne rzeczy. Ot na przykład takie rzucanie miskami. Przecież nie dla każdego szczura, rzucenie miską tak by spadła mu na głowę jest przyjemne. Ona to uwielbiała. Kiedy udało jej się wywalić z klatki biały ser, rozsypując go na połowę pokoju, przymocowałam miskę do prętów śrubą ... Wpadła w złość ... później nie mogła pogodzić się z porażką. Przez 2 dni nie jadła i non stop siedziała w kuwecie narożnej. Po 2 dniach, rozpracowała miskę na tyle, że co prawda rzucić się nie dało, ale chociaż do góry nogami przekręciła.
Obrazek

Wredna.

Yuki zawsze była bardzo niezależna. Przypominała o tym i dla mnie ( gryząc ) i dla moich szczurów. Sprawiała wrażenie że nas nie lubi. Jakby specjalnie chciała zrobić nam przykrość. Ale była jedna osoba na świecie, którą Yuki kochała ... oficjalnie kochała ... Nie gryzła, zaczepiała, przychodziła, witała się zadowolona. Była to moja córka. Jedyna osoba, która nigdy nie bała się, że Yuki ją ugryzie. Ona wiedziała, że młoda jest dzieckiem. Wiedziała, że ten mały człowiek jest zbyt niewinny i nie zrozumiałby jej fochów. Dlatego ją jedyną akceptowała.
Obrazek

Mądra.

Darzyłam ją szczególnym uczuciem. Wzbudzała we mnie taki respekt, jakiego nie wzbudził we mnie żaden szczur. Ona wiedziała, że jest dla mnie kimś ważnym ... a ja, wiedziałam, że ona mnie na swój sposób też kocha. Nie dała się złamać .... Miała swój świat. Dzika, wredna szczura z laba. Śnieżynka.
ObrazekObrazekObrazek

Moja.

Dziś pomogłam jej odejść. Pojechałam z nią na ostatni zastrzyk... Chciałam być gotowa. Chciałam, by żyła tyle, na ile starczy jej sił żyć godnie ... By cierpiała jak najmniej .. fizycznie i psychicznie. Wiedziałam, że ten dzień przyjdzie. W sobotę uznałam że to już czas. Yuki nie miała siły wyjść z klatki, nie miała siły się myć ... chudła a każdy krok sprawiał jej ból.

Miałam być gotowa... A czuję się strasznie.

Bez Yuki, moje stado już nie będzie takie samo.
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Re: Yuki

Post autor: Ogoniasta »

ehhh śnieżynko :( śpij spokojnie...pozdrów wszystkie aniołki i czuwaj nad tymi, którzy zostali tutaj....

noovaa...w takich chwilach brakuje odpowiednich słów :( Pozwoliłaś jej odejść godnie...zrobiłaś to bo ją kochałaś..ostatni dowód ogromnej miłości...nie pozwoliłaś jej cierpieć...teraz już śpi spokojnie....trzymaj się kochana :(

[*]
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

Biedna malutka Yuki. Taka odważna, silna, niezależna... :'( Będziemy tęsknić, a teraz leć aniołku, leć za Tęczowy Most na Zielone Pola gdzie spotkasz się ze wszystkimi naszymi szczurkami-aniołkami [*]
ol.

Post autor: ol. »

[^]
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

noovaa nie wiem co Ci napisać... :( Nie spodziewałam się wątku kochanej Yuki w tym dziale...
Trzymaj się kochana, bądź silna, dla reszty stada.

Yuki, Aniołku, tuptaj sobie za Tęczowym Mostkiem, teraz tam jesteś alfą [*]
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Awatar użytkownika
akzi

Post autor: akzi »

[*] dla aniołka
Obrazek

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ... :( Melina ma się dobrze w nowym domku
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

[*] :(
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Szczurza.Mama

Post autor: Szczurza.Mama »

Dożyła pięknego wieku.. i na pewno Cię kochała, po swojemu :)
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

[*]
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Spij spokojnie, pyszczku... Będzie Ciebie brakować, Yuki.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
Agusta

Post autor: Agusta »

Przykro mi... [*] :(
Moje Puchate: Milu Lilu Jadwiga Beza Ważka < : ) ~~
...::: Zajrzyj do nas :::...
Awatar użytkownika
Lilien
Numer GG: 8356274

Post autor: Lilien »

Noovaa przykro mi, że Yuki nie ma już z nami. Zrobiłaś dla niej to co najlepsze nie pozwoliłaś cierpieć i jestem pewna że gdyby mogła podziękowała by Ci za to. Jest teraz w lepszym miejscu :)
Z całą pewnością ustawiła już wszyskie szczurki za Tęczowym Mostkiem.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
gosja1

Post autor: gosja1 »

Trzymaj się :(
Piękne to wszystko, co o niej napisałaś, jak podsumowałaś jej życie. :'(
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 00#p982390
-------------------------------------------------------------
Kubuś [*], Kacperek [*], Boguś[*], Marcelek[*]
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

(*)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
IHime

Post autor: IHime »

[*] Noova, postawiłaś jej piękny pomnik ze słów... Pomnik prawdziwej, trudnej miłości. :'(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Odeszły...”