Jak zadoptować szczurki? Jaką dać gwarancje?
Moderator: Junior Moderator
- szczurki3163
- Numer GG: 10306431
Jak zadoptować szczurki? Jaką dać gwarancje?
To pewnie zależy od właściciela ale najczęściej jak mam zagwarantować że szczurkom będzie u mnie dobrze,przytulnie i będą bezpieczne?
Moje szczurcie ;** Luna i Kleo
Re: Jak zadoptować szczurki? Jaką dać gwarancje?
Pierw wysyłasz ankietę z odpowiedziami na zadane przez opiekuna pytania, potem -jeśli opiekun uzna za konieczne- odwiedza Cię jakiś wizytator (osoba zaufana, która sprawdzi czy wszystko jest ok.) na tzw. wizytę przedadopcyjną.
"And If You're Not Down With That, I've Got Two Words For You..."
Moje dzieciaczki: Kane, Kofi, Triple H i Goldust
nasz temacik
[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
Moje dzieciaczki: Kane, Kofi, Triple H i Goldust

[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
- StasiMalgosia
My jak szukamy nowych domków zwracamy bardzo uwagę na dwie rzeczy, jakie ktoś ma doświadczenie i jaką ma chęć do uczenia się nowych rzeczy. Każdy z nas zaczynała swoją przygodę ze szczurami z prawie zerową o nich wiedzą ale ciągle się uczymy i dzieki temu jest im u nas coraz lepiej. Błedy każdemu się zdarzają i nie trzeba ich ukrywać ani się ich bać.
Wypełnij szczerze ankiete zaproś na wizytę przed adopcyjną a podczas niej opowiedz o sobie swoich zwierzakach itd o tym jakie warunki zapewnisz szczurom i powinno być ok
Najważniejsze bądź szczera/y
Wypełnij szczerze ankiete zaproś na wizytę przed adopcyjną a podczas niej opowiedz o sobie swoich zwierzakach itd o tym jakie warunki zapewnisz szczurom i powinno być ok
Najważniejsze bądź szczera/y
-
- Kontakt:
a ja dodam, że pewną gwarancją jest (po ankiecie, dobrych chęciach warunkach i wizycie przedadopcyjnej) podpisanie umowy adopcyjnej (w przypadku niepełnoletniej osoby musi podpisać rodzic, podczas wizyty) ponieważ jest tam napisane kiedy szczur może zostać odebrany i kiedy można ponieść karę - co powinno odstraszyć potencjalnego karmiciela węży 

bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
- Paul_Julian
- Kontakt:
I tu : http://szczury.org/viewtopic.php?f=4&t=33315 mały poradnik....
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
- szczurki3163
a ten wizytator może przyjechać od razu ze szczurami? Bo mam kłopoty często z dojazdami 

- szczurki3163
ah i mój brat też chciał szczurki ^^ to byśmy się na 6 lub 7 samiczek zmówili (ja 4/5 a on 2 chciał) ale na razie zbiera na klatke a ja swoje 2 urwisy musze wychować do końca xD