Ogłoszenie zamieszczam w imieniu mojej sąsiadki,która poszukuje zwierza dla dwójki swoich dzieci.Szczuraki jej odradziłam,ponieważ zwierz ma być TYLKO I WYŁĄCZNIE JEDEN.W dodatku aspekt szczurzego ogona wyklucza potwora,jakim jest szczur

Pies odpada,bo trzeba z nim wychodzić. Kot odpada ze względu na wszechobecność w domu,chodzi o zwierzaka jak najmniej inwazyjnego w domowym środowisku.Patyczaki,rybki - nie da się pogłaskać

Myszy śmierdzą i są za małe
Padło na chomika.
Zabrzmiało jak wyrok

Nie.Dzieci sąsiadki są wychowane z moimi szczurami,kotami.To na nich uczyły się delikatności,empatii,sympatii w stosunku do zwierząt.Wcześniej nigdy zwierzaka w domu nie miały,początki były trudne,bo było ściskanie,ganianie,piski,jak to dzieciarnia.Szczurze stresokupki itp.

Sama to przerabiałam ze swoimi bambrami.
Jej dzieciaki są u mnie prawie codziennie,u mnie nauczyły się szacunku do zwierząt.Dziś dowiedziałam się,że ich mama chce kupić im chomika...
Ale po co napędzać zoologiczną machinę,jak można adoptować?W dodatku zwierze oswojone z ludzką ręką.Nie gryzące dziecięcych paluszków na dzień dobry...
Jest zawsze tyle miotów wpadkowych,ale odchowanych przez człowieka.To zupełnie inne zwierzaki,niż te z zoologa,dzikie,skrzywione psychicznie.
Więc jak w temacie,szukamy chomika,oswojonego,młodego,płeć w zasadzie chyba bez znaczenia,nie znam się na chomikach,koleżanka tym bardziej.Chodzi o to,że ma być sam i ma mu to nie przeszkadzać.Jeśli w tym momencie się mylę co do stadności chomików,to niech mnie ktoś poprawi.
Jakby ktoś z Was miał może konto na chomiczym forum,byłabym wdzięczna za informacje o ewentualnych adopcjach w pobliżu Wrocławia,linki itp.Sama mam bardzo mało czasu na jakiekolwiek poszukiwania w internecie,więc zdaję się na Was

TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe
http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38