mimo, że Pablo zawsze udawał że jest indywidualistą to jednak martwię się, że będzie czuł się samotny. Dlatego też chce znaleźć mu kumpla/kumpelkę.
Pablo w grudniu skończy 2 lata - stąd szukam mu szczurka w podobnym wieku. Jest kastrowany. Bratem raczej rządził (jest trochę tłuściutki i może czuł się ważniejszy) dlatego przydałby się mu szczurek o uległym usposobieniu.
Obecnie leczę go z wszołów, kuracja ma zakończyć się 25 grudnia. Więc chyba muszę poczekać z adopcją (też tak sądzicie?)
I tu mam pytanie do doświadczonych: podejżewam że Jose mógł odejść z powodu zbyt dużej dawki zastrzyku z PARAMECTIN. W pon byłam u dr Debisa w Gdyni.. sądzę że to dobry weterynarz więc może to nie była przyczyna. Ale pewności nie mam... Jose był szczuplutki i może dostał za duzo... Teraz nie wiem czy dalej leczyć Pablo paramectinem...
moje odpowiedzi na ankietę adopcyjną
1. Czy masz już szczury?
- Tak, w styczniu 2011 przygarnęłam dwa szuraski - Pablo i Jose [*]
2. Czy posiadasz klatkę? Jak tak to jakie ma wymiary.
- Posiadam klatkę 80x70x40
3. Do jakiego weterynarza chodzisz/będziesz chodzić?
- Dr Debis i dr Plewako
4. Czym zamierzasz karmić szczurki?
- głównie karma Versele Laga, smakołyki, kolby, świeże warzywka i owoce, pestki dyni i slonecznika (koniecznie w łupinkach - najlepsza frajda)
5. Czy zamierzasz rozmnażać szczury?
- Nie zamierzam.. Ciężko by było z kastratem!
6. Czy będziesz raz na jakiś czas informować o stanie zdrowia szczurków?
- Jeśli były właściciel wyrazi potrzebę - oczywiście!
7. Czy masz w domu inne zwierzęta? Jeśli tak, jak zadbasz o bezpieczeństwo szczurów w tym kontekście.
- Nie mam.
8. Jak rozwiążesz sprawę wyjazdów?
- Mieszkam z rodzicami i 2 rodzeństwa (wszyscy pełnoletni) i każdy z nas jest uszczurowiony! zawsze jest ktoś kto się zajmie i pogada ze zwierzakami
9. Jak będą wyglądały wybiegi?
- Codziennie wyciągamy szczurki (teraz póki co tylko jednego :< ) albo biegają same, albo z nami
10. Czy zgodzisz się na wizytę przedadopcyjną?
- Zgodzę jeśli będzie to możliwe (chodzi o odległość)
11. Czy podpiszesz umowę adopcyjną? Jeśli jesteś niepełnoletni(-a), czy podpisze ją rodzic/opiekun?
- Tak podpiszę.
Załączam zdjęcie braci... Pablo to ten czarny kapturek, Jose [*] śliczny, wdzięczny husky już sobie odpoczywa w innym wymiarze:(
http://imageshack.us/f/341/wp000302.jpg/