[Białystok] 13 szczurków PILNIE szuka DT oraz DS !

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

Awatar użytkownika
handzia600
Numer GG: 12805114

[Białystok] 13 szczurków PILNIE szuka DT oraz DS !

Post autor: handzia600 »

Witam

Niedawno dowiedziałam się że pracownica mojej pani wet ma do oddania młode szczurki 4-5 miesięczne. Rodzice z zoologa - dostała zaciążoną samiczkę która urodziła 6 samic i 4 samców. Szczury są od siebie oddzielone płcią. Jeżeli nie znajdą się chętni zostaną u właścicielki ale nie ukrywa że chciałaby je oddać bo ma ich już 13 razem ze swoim 3 szczurkowym stadem.
Zdjęcia i opis maluchów otrzymam w tym tygodniu co teraz będzie. Maluchy są w Łomży , ale oferuję transport do Białegostoku w każdy piątek ( w tym tyg będzie to czwartek ) Obowiązuje :
1.ankieta adopcyjna
2.wizyta przed i po adopcyjna : nowy właściciel zobowiązany jest do znalezienia osoby przeprowadzającej wizytę w jego mieście zamieszkania i skontaktowania mnie z tą osobą.
3.wysłanie aktualnego zdjęcia klatki
4.szczurki będą oddawane pojedynczo tylko w przypadku gdy osoba chcąca zaadoptować posiada co najmniej jednego szczurka w innych przypadkach tylko podwójnie.
5.co do transportu to wiem że są w miarę często z Białego do Warszawy , ja nie oferuję transportów z Białegostoku to nowy właściciel musi to zapewnić.
6.Szczurka mogę wziąć na DT dopóki znajdzie się transport tylko w założeniu że na pewno dana osoba chce adopcji.
7.Ankiety proszę przesyłać w wiadomości prywatnej , NIE OBOWIĄZUJE ZASADA PIERWSZEŃSTWA W ADOPCJACH , spośród przysłanych ankiet zadecyduję , do kogo trafi szczurek

Na chwilę obecną w 100% wiem że są 2 albinoski i 1 berkshire beżowy ale nie wiem jakich płci,

ZDJĘCIA ZOSTANĄ UMIESZCZONE W TYM TYGODNIU.
xiao-he
Kontakt:

Re: [Białystok] 10 szczurków do adopcji

Post autor: xiao-he »

Ooooooooooo ::) A zdjęcia bym mogła? Zwłaszcza samiczek? Byłabym chętna na adopcję :D
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Awatar użytkownika
handzia600

Tak oczywiście tyle że ja sama czekam na przesłanie ich , mam je otrzymać w tym tygodniu co będzie to od razu je tu wstawię :)
xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

Ajajajaj, nie doczytałam :) Czekam na zdjęcia :)
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Awatar użytkownika
handzia600

Z powodu tego , że dzisiaj wyjeżdżam - sprawami adopcji będę zajmować się w miarę możliwości korzystania z internetu z pomocą TŻ , więc. Zdjęcia dostanę do środy - zostaną tu wstawione. Wtedy dla jasności aby nie wprowadzić chaosu powtarzam , że nie obowiązuje zasada pierwszeństwa. Gdy ktoś się zdecyduje na ogonka proszę o wysłanie pw odpowiedzi na ankietę z zastrzeżeniem o którego szczurka chodzi .

Czy jesteś osobą pełnoletnią i podpiszesz umowę adopcyjną (możliwość podesłania do wglądu)?
Jakie wymiary będzie miała klatka w której zwierzę będzie mieszkać?
Jak często zwierzę będzie puszczane na wybiegi, na jak długo i gdzie ?
Czy w razie choroby zwierzak będzie miał opiekę weterynarza znającego się na jego leczeniu? ( proszę to jakoś uzasadnić. np.tak, chodzę do weterynarza który z powodzeniem leczy moje zwierzęta bo pomógł w…)
Czym zwierzę będzie karmione?
Czy masz jakieś inne zwierzęta, jakie, w jakim wieku, jakiej płci?
Czy w domu są małe dzieci?
Na jakiej ściółce będzie trzymane zwierzę?
Czy wychodzisz z gryzoniami na tereny otwarte, np. park, las, pole?
Czy wszyscy członkowie rodziny/ współlokatorzy, zgadzają się na adopcję zwierzęcia?
Gdzie będzie zwierze przebywało podczas urlopu, wakacji, wyjazdów?

Gdyby sprawa była pilna proszę dzwonić pod ten numer ( nie odpisuję na smsy ) 697 117 364
Awatar użytkownika
handzia600

hop

na dniach otrzymam zdjęcia nastolatków podobno są śliczni ::)
aktualizacja : zostalo 6 dziewczyn i 3 chłopców ;)
Awatar użytkownika
devlish
Numer GG: 5051889

Post autor: devlish »

Ojejoj zaznaczam sobie i poczekam na pyszczki....skoro aż 6 samiczek szuka domku to może..... ::)
Moje kochaski: Noc vel Mała Pała, Gryzelda, Choco i Bazylia

Moje i TŻa: Kawa, Kluska vel Guziczek i Rubi

Za Tęczowym Mostem: Księżniczka Xena i Czikusia

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=36540
Awatar użytkownika
handzia600

dzwonilam do tej pani i w środę odbieram pierwszego szczurka do adopcji więc doszlysmy do porozumienia że w środę zrobimy im zdjęcia więc jeżeli mi się uda to zamieszcze je tu tego samego dnia ale pewniejsze że dopiero w czwartek także musicie być cierpliwi ;) a przy okazji zapisze sobie co i jak jakie barwy ;)

gdyby ktoś był chętny na adopcję do czasu wystawienia zdjęć bez względu na kolor proszę pisać gdyż transport jest w ten czwartek lub 30.10.2012 ze względu na święta a
anka28

Post autor: anka28 »

czy one były jakoś socjalizowane?
Misia [*] Whisky [*] Mamba [*] Imbir [*] Paszczusia [*]
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=34050
Awatar użytkownika
handzia600

nic mi nie wiadomo na ten temat gdy otrzymam taką informację to odpowiem na pytanie. aczkolwiek sądzę że nie za bardzo się nimi zajmują z oceny sytuacji wynika na to że szczury przebywają u mamy tej pani która mieszka w domu i to jest na zasadzie że ona się nimi zajmuje a to oznacza że zbytniej uwagi dla 13 szczurów nie poświęca. śmiem przypuszczać że są trzymane w bardzo małych klatkach... dlatego zależy mi na zabraniu ich. w środę zdam dokładną relacje z wizyty
Awatar użytkownika
handzia600

anka - właścicielka powiedziała że szczury są oswojone i nie gryza są sympatyczne co do człowieka i napisała że z resztą zobaczę jak przyjade do nich. więc potwierdze to we środę ;)
anka28

pytam bo jest tu w białym osoba która szuka szczurka do swojego stada ,a co znajdzie to transport nie tak idzie więc tak sobie czeka i może się skusi jak będą fotki i Twoja relacja :) a warunki ma ;)
Awatar użytkownika
handzia600

na razie jest zarezerwowany jeden samiec dla 5szczurzyca więc to kwestia tych zdjęć dla większości ;)
anka28

jak coś to samiczka bo ma już dwie :)
Awatar użytkownika
handzia600

osoby spełniające warunki z Białegostoku będą miały pierwszeństwo w wyborze.

czyli ja zdjęcia najpóźniej w czwartek wstawie więc jeżeli się zdecyduje to będę we środę następnego tygodnia wracać z Łomży i wziąć małą ;)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”