Przyjmę samiczkę , Trójmiasto

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

Shavo
Numer GG: 1633028

Przyjmę samiczkę , Trójmiasto

Post autor: Shavo »

jak w temacie : ) mój 3 miesięczny szczurek stracił ostatnio przyjaciela i potrzebuje partnera , a że opiekunem kolejnego będzie siostra to chce samiczke : ) więc przyjmę jakąś młoda samicę : >
Starsza Pani

Re: Przyjmę samiczkę , Trójmiasto

Post autor: Starsza Pani »

Shavo pisze:jak w temacie : ) mój 3 miesięczny szczurek stracił ostatnio przyjaciela i potrzebuje partnera , a że opiekunem kolejnego będzie siostra to chce samiczke : ) więc przyjmę jakąś młoda samicę : >
Czy to znaczy że chcesz samiczkę i samca trzymać razem? Pierwszą zasadą tego forum jest zapobieganie rozmnażaniu zwierząt. A jeśli chcesz samcowi sprawić jako towarzysza samiczkę, to rezultatem będą małe (zakładam, że wiesz, skąd się biorą dzieci). I to bardzo dużo małych (poczytaj , jak szybko się rozmnażają szczury). W najlepszym wypadku trafiają na forum do adopcji (zobacz ile ich czeka na dom), w najgorszych - do parku, na śmietnik albo jako karma dla węża.
Jeśli wykastrujesz swojego samca, możesz wziąć samiczkę. Ale może lepiej przekonać siostrę, żeby wzięła chłopaka.
I byłoby super, gdyby mieszkały w jednej klatce.
Shavo
Numer GG: 1633028

Post autor: Shavo »

Merlin zostanie wykastrowany , i to nie tylko z powodu tego że moja siostra chce samiczke ale też dlatego że strasznie dużo "zaznacza" teren i strasznie to cuchnie a z tego co wiem kastracja temu zapobiegnie , zresztą jest dziwny ostatnio , jakby czasami się boi , czasami aż za bardzo mi ufa , nie mam pojęcia jakby hormony w nim skakały czy coś ^^
A siostra uparcie chce samice ;/
Awatar użytkownika
emi2410
Kontakt:

Post autor: emi2410 »

To wykastrujcie go zanim weźmiecie samiczkę, po operacji trzeba odczekać ok. 2 tygodnie, bo przez mniej więcej tyle czasu od kastracji samczyk jest w stanie zapłodnić samicę.
Bezszczurowo - Werter w nowym domku
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”