2 samiczki oddam z dobytkiem - Warszawa

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

mel77

2 samiczki oddam z dobytkiem - Warszawa

Post autor: mel77 »

Witam,

mam do oddania dwie szczurze samiczki (Helga i Herta), w wieku ok. 9-10 m-cy. Dostałem je "w spadku" od mojego przyjaciela, który musiał wyjechać na dłuższy czas, od tamtej pory urosły prawie 2-krotnie. Niestety teraz muszę się przeprowadzić, a właściciel nowego mieszkania nie akceptuje żadnych zwierząt (że już nie wspomnę o szczurach). Samiczki mieszkają prawie od początku razem, mają piękną dużą klatkę (71x40x63 cm) plus nadbudówkę z mniejszej klatki, które również oddam ZA DARMO wraz z całym inwentarzem (domki, poidełko, karmniki, itp.). Zainteresowanych mogę przesłać zdjęcia na maila (nie wiem jak/czy tutaj można wstawić jakieś fotki). Szczurzyczki są w kolorze białym, z szarymi grzbietami (jedna ma jasnoszary, druga ciemnoszary grzbiet).

SPRAWA JEST PILNA, przeprowadzkę muszę dokonać w tydzień :(
Awatar użytkownika
nausicaa

Re: 2 samiczki oddam z dobytkiem - Warszawa

Post autor: nausicaa »

wrzuć fotki, wtedy szybciej znajdą się chętni. i sprawdzaj dobrze domki, bo ktoś może połakomić się na dużą klatkę za darmo, a szczury po prostu trafią na pokarm albo do zoologa
zeMną:CumbobLunetaMufkaMulinaPiankaOwcaWałekIncognitoKopciuchSrebritkaIvermektynaGremlinRzepicha
zaTM:AdziaDużaFruziaBudyń4KluskiAllelekWałkiNiebieskiChoryDowódcaPomidorowyPszeniczyMlekoKoalaPlamkaTrututSkinerEspriAgutKoKoDoremiSomaliaKapadocja
masid32

Post autor: masid32 »

bardzo interesujące, mógłbym poprosić o fotki? jestem z Zambrowa, myślę, że znalazłby się jakiś transport :)
mel77

Tutaj są zdjęcia, udało mi się je wrzucić do netu: https://www.dropbox.com/sh/sat22ulpjmt1cvd/cDJ47gVHW-#/.

Fotki na parapecie oraz na ręku zrobione były w czerwcu, jak widać szczurzyczki były jeszcze całkiem małe. Jak urosły widać na fotkach klatki (buszują w środku, niestety są tak ruchliwe, że strasznie ciężko jest im zrobić zdjęcia portretowe ;) ), która stoi przy lustrzanych drzwiach.

Przy okazji dwie uwagi:
1. Helga swego czasu miała złamaną nóżkę (ale pani weterynarz z Ogonka pięknie się postarała i wszystko super się zrosło, choć szanse na powrót do normalności były małe), w tej chwili w ogóle nie widać w ruchach, że 14 dni chodziła w "gipsiku" :)
2. Herta uwielbia od czasu do czasu podgryzać kuwetę klatki, więc siłą rzeczy kuweta nie jest w najlepszym stanie (ale znalazłem sklep internetowy, gdzie w razie czego można dokupić samą kuwetę, dużo taniej niż całą klatkę). Imałem się różnych sposobów (głównie podgryzała w okolicach narożników), wszystkie wrażliwe miejsca pozasłaniałem, ale ostatnio zaczęła zabierać się za zwykłe boki (na to nie mam pomysłu). Swoją drogą dzięki temu w klatce jest trochę bałaganu, bo podrzucam do niej rzeczy, które mogą zastąpić klatkę (np. pudełka po serkach/jogurtach, kartoniki po papierze toaletowym - to uwielbiają, stare ręczniczki czy ściereczki a nawet pudełka po karmie (ostatnio z jednego z nich poza narzędziem do gryzienia zrobiły sobie legowisko :) ).
mel77

nausicaa pisze:wrzuć fotki, wtedy szybciej znajdą się chętni. i sprawdzaj dobrze domki, bo ktoś może połakomić się na dużą klatkę za darmo, a szczury po prostu trafią na pokarm albo do zoologa
na pokarm??? o matko....
Awatar użytkownika
akzi

Post autor: akzi »

tak, kusząca propozycja oddania tak dużej klatki za darmo.
Obrazek

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ... :( Melina ma się dobrze w nowym domku
fixatiffka

Post autor: fixatiffka »

i co z nimi?... tydzień już minął :(
mel77

Klatkę wzmocniłem (poziome narożniki, które padały łupem Herty sprytnie okleiłem aluminiowymi listwami - od tamtej pory mam z tym święty spokój). A właściciela nowego lokum ubłagałem, żeby pozwolił mi je chwilę potrzymać, dopóki nie znajdę chętnego na zwierzaki (choć nie bardzo mam gdzie). W każdym razie temat jest wciąż aktualny...
mel77

wygląda na to, że temat już nieaktualny, dziewczynki jadą jutro nad morze, zostały zaadoptowane przez fixatiffka :)
fixatiffka

:)
fixatiffka

dziewczynki już do mnie jadą :)
wątek nieaktualny
mel77

Jadą, jadą, w pięknym, nowym, markowym, transporterku :)
Ale może ktoś z Warszawy chce klatkę? Trzeba tylko wymienić kuwetę (w sklepie internetowym kosztuje coś takiego ok. 60 zł) i jest klatka jak nowa (zapłaciłem za nią ok. 250 zł)...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”