pogryziona szczurka
Moderator: Junior Moderator
pogryziona szczurka
Nie wiem co mam robić bo mam dwie samiczki każda z innego sklepu. Są u mnie już około roku i wszystko było ok a ostatnio jedna jest wszędzie pogryziona:/ pyszczek, uszy, głowa, i cała reszta. T która jest pogryziona to gdy dostaną jedzenie stara się wszystko zabrać do swojego kąta i tak chomikuje jedzenie. Może ta druga za to ją tak gryzie? co robić pomocy!
- 5zczurzyca
Re: pogryziona szczurka
Czy łączenie zostało przeprowadzone pomyślnie? Tutaj możesz o tym poczytać:
http://szczury.org/viewtopic.php?f=16&t=1149
Czy rany są poważne? Przemywałeś rywanolem? Być może jedna z samiczek nie dopuszcza drugiej do pożywienia.
http://szczury.org/viewtopic.php?f=16&t=1149
Czy rany są poważne? Przemywałeś rywanolem? Być może jedna z samiczek nie dopuszcza drugiej do pożywienia.
[*]Seiya~30 dni-uMorusany~8 mies.-Ariel~21 mies.-Ubrudzony~30 mies.-Wymalowany-Farbowany
*Rexona *Perwoll - Szczęście ma szczurzy ogon<:3))~
*Rexona *Perwoll - Szczęście ma szczurzy ogon<:3))~
Eve pisze:czułe serce nie jest powodem do wstydu
Skoro samiczki są od roku, to raczej nie chodzi o łączenie.
Jak duże są ranki? Czy widziałeś jak szczurki się gryzą? Z opisu wygląda to na pasożyty - może warto wybrać się do weterynarza by zaaplikował ivermektyne?
Jak duże są ranki? Czy widziałeś jak szczurki się gryzą? Z opisu wygląda to na pasożyty - może warto wybrać się do weterynarza by zaaplikował ivermektyne?
tak ją dziś oglądałem to ciężko powiedzieć czy to jest od pogryzienia czy to są jakieś zadrapania już sam nie wiem
nigdy nie widziałem jak się gryzą bo wtedy jest wielki pisk, jak wstanę z łóżka to już jest po wszystkim. Raczej nie chodzi o łączenie bo one już chyba z rok są razem i nie było problemów z nimi. Razem śpią na jednym hamaku, iskają się no czasami jak pisałem jakaś awantura się zdarzy. Do weterynarza pójdę na pewno bo ten jej pyszczek to brzydko wygląda, takie czerwone ranki i strupki to samo za uszami i do połowy grzbietu. Tak mi jest jej żal:(