ostatnio wpadłam na pewien pomysł. Gdy na wizycie u weterynarza dostałam dla szczurka "książeczkę zdrowia psa", wydało mi się to troszkę śmieszne (ale zrozumiałe, pacjentów - psów jest o wiele więcej)

Pomyślałam jednak, że może uda się zorganizować książeczki zdrowia szczura. Myślę, że to fajna sprawa

Kontaktowałam się już wstępnie z firmą oferującą takie książeczki i są w stanie wykonać je dla nas, o ile zbierze się wystarczająca ilość zamówień.
Oto wstępny opis książeczki, chciałabym zorientować się na ile byłby popyt:
Na okładce napis "Książeczka zdrowia szczura", a nad nim zdjęcie szczura/szczurów. Z tyłu adres forum + logo fundacji Viva! Gryzonie.
W środku, jako że szczury nie potrzebują m.in. szczepień, zamieszczonoby sekcje:
- Opis szczura, miejsce na zdjęcie + dane właściciela - 1 strona
- Spis treści - 1 strona
- Wizyty lekarskie - 8 stron
- Zabiegi operacyjne - 5 stron
- Zwalczanie pasożytów - 2 strony
- Uczulenia - 1 strona
- Notatki - 2 strony
W sumie: 20 stron.
Cena jednej książeczki jest uzależniona od nakładu. Im więcej chętnych, tym będzie niższa.
- nakład do 100 egzemplarzy - cena cennikowa plus 59 zł
- nakład do 200 egzemplarzy - cena cennikowa plus 39 zł
- nakład ponad 200 egzemplarzy - cena cennikowa.
Ceny cennikowe:
50-99 szt. - 2,69 zł / szt.
100-199 szt. - 1,99 zł / szt.
200-299 szt. - 1,59 zł / szt.
300-500 szt. - 1,49 zł / szt.
ponad 500 szt. - 1,36 zł / szt.
+ przesyłka kurierska 15 zł (jestem w stanie pokryć ją osobiście

Za to do ceny należy doliczyć przesyłkę ode mnie do Was zamówionych sztuk - wg cennika Poczty Polskiej.
Ogłoszenie wstawiam w tym dziale, ponieważ do ceny każdego egzemplarza chcę doliczyć symboliczną 1 zł i zebraną w ten sposób kwotę przeznaczyć na fundację Viva! Gryzonie.
Chętnych mam zamiar zebrać w okresie jednego tygodnia.
Proszę w tym temacie o wpisywanie się w poniższy sposób, wklejając zawartość całej listy przed sobą (podobnie jak w zbieraniu zamówień na kalendarz):
1. Nick - Ilość sztuk
2. ...
3. ...
itd.
PS: Stale doszczurzających się namawiam na większą ilość książeczek, bo zamawianie i dodrukowywanie ich na bieżąco nie będzie takie proste - trzeba zebrać odpowiednią ilość zamówień, by móc je zrealizować. Do tego im więcej - tym taniej

Ja zacznę:
1. Magdonald - 4 sztuki
2.