Szukam ogonka bez ambicji do bycia liderem (okolice Leszna)

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

Awatar użytkownika
Katherina
Numer GG: 25067937

Szukam ogonka bez ambicji do bycia liderem (okolice Leszna)

Post autor: Katherina »

Na wstępie wspomnę, że chciałabym się Na Razie Dowiedzieć, czy ma ktoś do adopcji szczurka, samca w wieku 7-10 miesięcy (ewentualnie starszy), chodzi o to, żeby jego charakter był znany i nie było komplikacji. Otóż szukam towarzysza dla mojego ogonka, który jest zmuszony siedzieć sam w klatce z powodu swojego twardego charakteru. Nie jest agresywny, po prostu musi być "alfą" ...(był ze szczurem o takim samym charakterze przywódczym i żaden podczas potyczek nie chciał ustąpić, w końcu jeden drugiego by zagryzł...)

Dlatego zależy mi na informacji, czy na tym forum jest taki szczurek, BEZ AMBICJI LIDERA, najlepiej rówieśnik/ starszy :)
(Nie chciała bym ryzykować z maluchem, u którego charakter dopiero będzie się kształcił... a szkoda mi patrzeć na mojego, jak sam siedzi w wielkiej klatce ... ;)
klimejszyn
Kontakt:

Re: Szukam ogonka bez ambicji do bycia liderem (okolice Lesz

Post autor: klimejszyn »

atakowany szczurek, zapewniam, nie będzie grzecznie dawał się turbować nawet jeśli zawsze był ciepłą kluchą.
jeśli łączyłaś według wskazówek na forum, a i tak były ostre walki, to Twój szczurek może mieć problemy z hormonami i kastracja rozwiązałaby problem.

bo tak jak pisałam wyżej - nawet jeśli adoptujesz starszego, grzecznego, potulnego szczurka, nie znaczy to, że zaatakowany się nie odegra - przecież jakby Ciebie ktoś bił, to też byś się broniła. a taki atak tego potulnego szczurka też może zrazić do innych szczurów, będzie się ich bał i będzie potem ciężko również z nim.
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
Katherina
Numer GG: 25067937

Re: Szukam ogonka bez ambicji do bycia liderem (okolice Lesz

Post autor: Katherina »

Dlatego na radzie szukam takowych "uległych" osobników. Ostatnio w ogóle miałam problemy z ich zachowanie. Ten post szczerze, to tak orientacyjnie, później podejmę decyzje. Oczywiście nic pochopnie, rozumiem co chcesz przez to powiedzieć, wnioski wyciągam cały czas ;) Za nic nie chcę skazywać innych szczurków na tortury.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”