O sobie nie będę pisać szczególnie wiele, ot, świnka morska czyli kobieta informatyk (dla tych co nie kojarzą - stary żart samców: "Kobieta informatyk to jak świnka morska... Ani świnka, ani morska"), głównie zajmuję się psami, swoimi i pomagam cudzym bo znam się na ich zachowaniu, tresurze, rozwiązywaniu problemów. Robię to czysto hobbystycznie, bardziej na poważnie siedzę w informatyce i rysowaniu, ale gdyby ktoś na forum miał problem, to zapraszam

W domu trzymam aktualnie pięć futrzaków, dwa psy, kota i od niedawna dwie szczuraski. Irian jest ze mną już jakoś ponad miesiąc, jej siostrzyczka (po tym samym tacie, inna mama) ledwie od tej soboty. Dziewczyny są przekochane i wszyscy w domu (oprócz kota, który ma zakaz przebywania z nimi w tym samym pokoju) zakochali się w nich od samego początku.
Nowszy nabytek, Kemay to czerwonooki beżowy kapturek (na zdjęciach wygląda jakby była jednolicie kremowa, cóż, aparat w komórce + słabe światło... >_>), bardzo słabo widzi ale nadrabia innymi zmysłami, ciekawskością i cudnym charakterem
Irian jest już o wiele śmielsza od siostry (ale Kemay szybko ją w tym goni!) i uwielbia pchać się we wszelkie ciasne przejścia, więc jej ulubionym miejscem są moje rękawy. Mam problem z określeniem jej umaszczenia, byłabym wdzięczna za pomoc. Oczy ma prawdopodobnie dark ruby bo mimo że wydają się czarne, przez sporą część czasu widać w nich piękną ciemną czerwień. Co do reszty, hmm, wyczytałam że jeśli kolor na łebku od pasa na grzbiecie oddziela biała obróżka to mamy do czynienia z "capped stripe" (tylko jedna strona jaką znalazłam miała to umaszczenie, bodajże jakieś amerykańskie stowarzyszenie?), do tego biały nosek i czoło czyli blazed. Co do bazowego koloru to najpierw myślałam, że to jakiś niebieski, ale gdy podrosła wyraźnie widać, że część włosów jest bardzo ciemna, stalowoszara, a część biała... czyli jakiś silvered? Pomocy!

Irian pierwszego dnia:
Irian trochę później:
Kemay pierwszego dnia:
Dziewczyny razem:
P.S. jeśli ktoś jest w stanie zgadnąć, skąd są imiona dziewczyn, dostanie ode mnie ciastko