Kuku :D

Jesteś nowy(a)? Przywitaj się z innymi użytkownikami.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Illis
Numer GG: 44339917

Kuku :D

Post autor: Illis »

Witam wszystkich mam na imię Madzia i mam aż 17 latek. :D
Z ciekawości chodząc po necie znalazłam to forum więc warto się przywitać i poczytać pare ciekawych wiadomości na temat ogonków :)
4 latka temu postanowiłam właśnie kupić sobie pociechę więc zdecydowałam się na szczurka :)
Malutka śnieżynka z czarną łatką na pyszczku :D Od razu gdy ją zobaczyłam zakochałam się i nie patrzałam już na nic innego ^ ^
Zaprzyjaźniłyśmy się już po paru godzinkach. Spokojniutka ale również szalona niestety nie mam już jej zdjęć więc nie mam możliwości pokazania ..
Po upływie paru miesięcy zdecydowałam się na kolejnego malucha była to również samiczka biała z brązowymi łatkami :)
Bez problemu ogonki zakumplowały się oraz dzieliły domkiem lecz myślałam , że z tym będzie problem :D
Codziennie otwierałam klatkę by czmykały sobie po domku chociaż zawsze wdrapywały się na łóżko no i oczywiście wygłupiały się jak szalone . Biała zwała się Migotka :D kolejna Harutka dziwne imię dla futrzaka ale jakoś tak jej pasowało więc tak zostało..^ ^
Zaś po upływie czasu zauważyłam , że Harutka robiła się coraz grubsza chodzi mi o brzuszek zdziwiłam się więc poszłam z nią do weterynarza co ten nic nie powiedział stwierdził po prostu bym jej nie wypuszczała z klatki .. posłuchałam się go i tak właśnie robiłam szkoda było mi jej strasznie ... Po paru tyg zrobiła się z niej kula otworzyłam klatkę pozwalając jej wyjść . Straciłam ją na chwilkę z oczu by pójść po jakiś smakołyk .. a tu proszę po chwili wchodzę do pokoju a tu niespodzianka Harutka właśnie zaczęła rodzić ?o.O pierwszy .. drugi .. trzeci .. czwarty .. doszło do 12 lecz ostatni niestety [*]... Byłam w wielkim szoku nie wiedziałam co robić :D Migotkę przeniosłam do innej klatki bo bałam się , że może zrobić krzywdę młodym a Harutce zrobiłam większy kącik w większej klatce . Szalone pare miesięcy budziłam się po nocach bo małe jakimś cudem uciekały z klatki no ale cóż maluchy to maluchy zawsze rozbrykane mogłam cieszyć się , że spokojnie po upływie czasu wracały na miejsce :D
Małe zostały oddane w dobre ręce wraz z Migotką i Harutką bo niestety musiałam wyjechać .. ciężko mi było się z nimi rozstać ale w końcu musiałam dołek przez pare dni no ale jakoś się pozbierałam :)
Teraz akutalnie mam maluszka ma około 3 miesięcy nie wiem dokładnie ile Pani ze sklepu zapomniała mi powiedzieć :D
Lecz tydzień temu była inna pociecha którą również kupiłam w zoologicznym na początku wszystko było idealnie bawił się pozwalał brać na rączki siedział na ramieniu .. po 3 dniach zauważyłam , że ciężko oddycha to było rano .. od razu się zerwałam i pojechałam do wenetyrnarza który powiedział mi , że nic nie da się zrobić .. jedynym wyjściem będzie uśpienie ogonka by się nie męczył .. znowu było mi ciężko łezki od razu naleciały do oczy .. lecz no zgodziłam się bo nie mogłam patrzeć jak cierpi po czym dowiedziałam się , że był chory ..
No i jak pisałam wyżej .. aktualnie mam kolejnego maluszka biało-czarny zwie się Hamtaro :D Słodki futrzak kolejny szaleniec z którym mam juz większe problemy :D Ciężko bo ciężko ale jak to malec po paru miesiącach powinno już być lepiej cholerka da się na chwile złapać w rękę po chwili ucieka z powrotem do klatki hahaha "pod hamak" ^ ^ Otwieram mu klatkę pozwalam wyjść by zapoznał się z terenem oczywiście okupkać musi :D .. Mam nadzieje , że wszystko będzie dobrze .. Rozpisałam się jak głupia haha :D No ale trudno już .. Miło mi was poznać :) a co do zdjęcia aktualnego maluszka postaram się zrobić w jak najszybszym czasie .. Buziaki ; *
Obrazek
Awatar użytkownika
emi2410
Kontakt:

Re: Kuku :D

Post autor: emi2410 »

Witaj. ;)
Mam nadzieję, że planujesz adopcję (nie kupno w zoologicznym lub pseudohodowli, nie popieramy tego) przyjaciela dla Hamtaro? :)
Czekamy na zdjęcia. :D
Bezszczurowo - Werter w nowym domku
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
Awatar użytkownika
Illis

^^

Na razie nie myślę o nowym koledze dla Hamcia :D No ale z upływem czasu gdy maluch przyzwyczai się do nowego otoczenia popatrzę za kolegą ewentualnie koleżanką dla niego ^ ^

A tu obiecane zdjęcia robione na szybko ale ważne , że są :D
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
emi2410
Kontakt:

Szczury są bardzo silnie stadne, kompan jest jak najszybciej potrzebny. Ale absolutnie nie koleżanka, chyba, że wysterylizowana. Bo rozmnażania nie popieramy, to sprowadzanie często chorych genetycznie szczurków na świat... A wystarczająco maluchów szuka domu już.
A Hamciowi będzie raźniej, bo Ty z nim nie porozmawiasz w szczurzym języku, nie wyiskasz go, nie jesteś z nim 24 godziny na dobę.
Awatar użytkownika
Illis

No oczywiście , że tak nie mam zamiaru znowu wpaść w to samo co pare lat temu :)
Obrazek
Awatar użytkownika
emi2410
Kontakt:

Więc mam nadzieję, że szybko się weźmiesz za szukanie szczuraska do adopcji. :D
Awatar użytkownika
xkuubi
Numer GG: 28198941
Kontakt:

Post autor: xkuubi »

ooo Sosnowiec! Jestem z Dąbrowy i bardzo mi miło,że coraz więcej osób z okolicy zjawia się na forum :D
A co do szczurków to dziewczyna z Gliwic na małe, za niedługo będą do wydania. Tu masz wątek:
http://szczury.org/viewtopic.php?f=163&t=39892

No i jakby co to pisz. Służę pomocą! ;)
Ze mną: Dexter, Leon[idas], Demon i tymczasy :)
Za tęczowym mostem: Kubuś,Pepe,Devil
[*][/size][/color]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Podaj Łapę”