Kraków. Oddam małe szczurki PILNIE

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

ness188

Kraków. Oddam małe szczurki PILNIE

Post autor: ness188 »

Poszukuję domu dla 4 chłopców(w tym jeden chory, prawie cały łysy. lekarz oznajmił, że trzeba mu do wody wlewać witaminy C, ale sierś raczej nie odrośnie) i jednej chorej samiczki szary grzbiet, biały brzuszek i główka(sierść gubi). 2 czarnych facetów, jeden szary no i ten chory. Niestety nie posiadam zdj. Można przyjechać i oglądnąć szczurki, jestem dostępna cały czas w domu gdyż mam złamana noge.
ness188

Re: Kraków. Oddam małe szczurki PILNIE

ness188 pisze:Poszukuję domu dla 4 chłopców(w tym jeden chory, prawie cały łysy. lekarz oznajmił, że trzeba mu do wody wlewać witaminy C, ale sierś raczej nie odrośnie) i jednej chorej samiczki szary grzbiet, biały brzuszek i główka(sierść gubi). 2 czarnych facetów, jeden szary no i ten chory. Niestety nie posiadam zdj. Można przyjechać i oglądnąć szczurki, jestem dostępna cały czas w domu gdyż mam złamana noge.
5 tygodni mają
Awatar użytkownika
Wilczek777

Post autor: Wilczek777 »

Nie wiem jak to jest w tak młodym wieku ale samcom szczura nie podaje się witaminy C.
Szczurki mają stwierdzoną chorobę skórną czy może to po prostu taka odmiana sierstna (rexy łysieją trochę, double rex okresowo etc. ) Napisz jakie mają to futerko i wąsy. Oddziel samiczki od samców bo w wieku 5 tygodni zaczną się rozmnażać.
Na spółę z TŻ:
Desant, Anubis(Ibasan)Beris, Kaszmir Beris, Miętus EmeraldMoon, Bjorn, Belfast
Za TM:Silver&Sharingan, Destruktorzy, Śpioch&Grubas, Czarnuszek&Bibs, Miki

Pieseła - Nessie
Obrazek
ness188

Są oddzielone. Ta samiczka została już oddana. A z tym samcem jest dobrze miał gorączkę przez dłuższy czas, a teraz jest po prostu łysy.
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Post autor: smeg »

Wilczek777 pisze:Nie wiem jak to jest w tak młodym wieku ale samcom szczura nie podaje się witaminy C.
Wilczek, pomyliłaś chyba z niepodawaniem cytrusów samcom. Witaminę C można podawać przeziębionym szczurom, ale jakoś specjalnie nie daje spektakularnych efektów - głównie dlatego, że same ją sobie wytwarzają w organizmie (jak większość zwierząt), nie tak jak człowiek, i nie potrzebują dodatkowej suplementacji.

ness188, z tego co piszesz, Twój weterynarz nie ma pojęcia o szczurach. Idź do dr Lewandowskiej: http://www.znanylekarz.pl/lidia-lewando ... arz/krakow , jest najlepszym weterynarzem od szczurów w Krakowie.
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”